Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HIT! DROŻDŻE SPIRITFERM MOSKVA STYLE! BIMBER!

04-07-2015, 17:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.49 zł      Aktualna cena: 8.49 zł     
Użytkownik malinowynos_pl
numer aukcji: 5153692320
Miejscowość Jasło
Kupiono sztuk: 36    Wyświetleń: 121   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże Spiritferm Moskva Style

 


Drożdże Spiritferm Moskva Style to specjalnie wyselekcjonowane szczepy drożdży do fermentacji nastawów cukrowych. Proponowany przez produkt pozwoli na szybką i wydajną fermentację – w ciągu dwóch dni możesz zyskać zacier 14% lub nawet 20% w czasie pięciu dni. Spiritferm Moskva Style to mieszanka zawierająca drożdże, pożywkę oraz witaminy i mikroelementy. Podczas fermentacji z użyciem Spiritferm Moskva Style wydzielana jest bardzo duża ilość CO2, więc nastaw należy przygotować w odpowiednio większym naczyniu i unikać szczelnego zamykania.

 

 

Jak korzystać z drożdży Spiritferm Moskva Style?


  1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 25-27°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C. W zbyt wysokiej temperaturze (powyżej 35°C) drożdże przestaną pracować.
  8. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.
  9. Po skończonej fermentacji zalecamy zastosowanie środka klarującego.

 

Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 14%


Fermentacja nastawu z 8 kg cukru trwa 5 dni, przewidywana moc to 20%

 

Parametry

Waga 140 gramów