|
WITAM Przedmiotem aukcji jest:opakowanie 20g Gumy Gellan /E-418/Firmy CPKelco. Termin przydatności do spożycia : 31 grudzień 2014/pakowany w woreczku z zamknięciem strunowym/
Guma Gellan Jest jednym ze składnikówkuchni molekularnej i nie tylko. POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ NA POZOSTAŁYCH MOICH AUKCJACH
Guma gellan- Otrzymuje się ją przez fermentację. Mikroorganizm odpowidzialny za tą fermentację jest Elodea Sphingomonas, które znajdują się na roślinach widnych, elodea Canadensis. Pochodzi z Ameryki Północnej, a naturalizowany na większości kontynentów. Naturalna guma została odkryta w 1970 roku. Guma gellan jest następnie izolowana z kąpieli hodowlanej przez wytrącenie w alkoholu, ponieważ nie jest rozpuszczalna w etanolu. W wodnym preparacie, guma gellan może tworzyć stały żel w stężeniu tak niskim jak 0,05-0,1 %. Temperatura rozpuszczania 85-95 stopni C.Żele g. gellan nie są termicznie odwracalne, zachowują stabilność w szerokim zakresie wartości pH.W przemyśle spożywczym stosowana jako środek przeciwko osadzaniu się, środek zagęszczający, stabilizator. Stosowana w bardzo małych dawkach działa jako środek przeciwko osadzaniu się cieczy, dodając jednocześnie tylko bardzo lekkiej lepkości.Może to również pozwolić np. równomierny rozkład kakao, mleka w czekoladzie lub środków wzmacniających, takich jak wapń. Guma gellan nie ma wpływu na smak żywności. Moze znajdować się w pieczywie, polewie do ciast, słodyczach, galaretkach, dżemach, deserach, produktach mlecznych.. Używana jest również w kosmetykach, środkach farmaceutycznych.
Jeśli masz pytania napisz do mnie.Mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, napisz jeśli będą potrzebne.Licytuj z głową nie odwołuję ofert.
000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]00000 |
|
|