Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek tybetanski

23-01-2012, 9:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł     
Użytkownik ufiasty97
numer aukcji: 2041409791
Miejscowość Leszno
Wyświetleń: 50   
Koniec: 13-01-2012 17:55:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                                                            Witam na mojej aukcji znajdziesz 

                                                                                grzybek tybetański 

 

NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ 1 ŁYŻECZKĘ GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO CZYLI 9-11g!!!

 

Właściwości lecznicze grzybka:

  • reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom
  • obniża poziom złego cholesterolu
  • wspomaga leczenie serca
  • wytwarza naturalne antybiotyki, leczy stany zapalne
  • hamuje wzrost komórek rakowych
  • leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
  • łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie
  • zwiększa libido
  • opóźnia proces starzenia się komórek
  • pomaga walczyć z bezsennością
  • zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne
  • dostarcza wielu witamin

Hodowla grzybka

  •  łyżeczka grzybka,
  • słoik,
  • szklanka mleka (nie gotowanego),
  • plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
  • sitko,
  • gaza.
  1. Zalać w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka. (analogicznie - na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml mleka itd.).

  2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.

  3. Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą. (aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).

  4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.