Witam,
Mam do sprzedania samo zdrowie i czystą przyjemność J
GRZYBEK TYBETAŃSKI lub Ziarno kerfirowe - naturalny probiotyk
1 łyżeczka (5ml). Daję podwójną porcję!!!
Ilość ta wystarczy do produkcji kefiru (ok. 300-500 ml na dobę, z czasem nawet 1 litr)
zrób sam zdrowotny mleczny napój
Historia grzybka
Grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale odkryli go "przez przypadek" przy produkcji zsiadłego mleka i tak powstał zdrowotny napój. Grzybka do Polski przywiózł profesor Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach. Chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony grzybkiem przez mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep tego grzybka.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE grzybka:
1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie
14. Wzbogaca mleko w witaminy, stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
15. Zwiększa libido.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
Kefir z grzybka zawiera unikalne i o większej różnorodności szczepy bakterii w stosunku do innych jogurtów, czy kefirów.
Jak HODOWAĆ GRZYBKA ? – to proste…
Zalewamy w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka (na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok. 150 ml mleka itd.) Po 24 godzinach mieszamy go i cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu).
Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).
Używamy zwykłego mleko pasteryzowanego, o krótkim terminie ważności - nie UHT.
Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10 -cio dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. W kuracji należy robić przerwy, ponieważ organizm przyzwyczaja się do leczniczych substancji, co zmniejsza ich działanie. Robiąc przerwy w piciu napoju z grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.
Grzybek jak każdy inny grzyb na tej planecie: rozmnaża się. W ciągu tygodnia ok 1/3 swojej objętości. Jego koszt w relacji do właściwości jest niemalże zerowy, w każdym razie nie ma porównania do żadnych leków.
Z równie dobrym skutkiem można też stosować tzw. grzyb herbaciany Kombucza albo Kombucha, ale biorąc pod uwagę fakt, iż hoduje się go na słodkiej herbacie nie jest wskazany dla osób w fazie aktywnej choroby.
Celem tego postu jest również zachęcenie do skorzystania z grzybka, ze względu na fakt, iż 1go kwietnia br. (tak tak, i nie będzie to PrimaAprilis) wchodzi w życie największe zagrożenie dla wszystkich wspierających się medycyną naturalną, czyli tzw. Dyrektywa UE w sprawie tradycyjnych ziołowych produktów leczniczych (THMPD)zwana także pod pojęciem Codex Alimentariius.
źródło informacji : http://leczenieraka.blogspot.com/2011/02/grzybek-tybetanski-natura-przychodzi-z.html
Gorąco zachęcam, sam korzystam od kilku miesięcy, uwielbiam to :)