Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI KEFIROWY na 300 ml w pojemniku

22-06-2012, 6:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł      Najwyzsza cena licytacji: 7 zł     
Użytkownik JPluta
numer aukcji: 2408143936
Miejscowość Jędrzejów
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 71   
Koniec: 18-06-2012 21:21:27
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Cudowny grzybek z krainy długowieczności

 

Porcja - 1 duża czubata łyżka = 2 łyżeczki
do zalania 300 ml mleka w celu przygotowania cudownego kefiru



Właściwości lecznicze kefiru:


1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie, oczyszcza.

2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.

3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.

4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki,
a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.


5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą
wirusy.


6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek
nowotworowych.


7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.

8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.

9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.

10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku
żółciowym.


11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i
dwunastnicy.


12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.

13. Łagodzi skutki stresu.

14. Zwiększa libido.

15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w

organizmie.

16. Pomaga zredukować zbędną tkankę tłuszczową i cellulitis.


17. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach
słonecznych.


18. Pomaga walczyć z bezsennością.

19. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc
ich całkowicie naturalne źródło.

20. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.

21. Pozytywnie wpływa na mięśnie,stawy i kości.



Poza tym jest bardzo smaczny :)




Moje doświadczenia z grzybkiem:

Nie choruję na żadne poważne choroby. Grzybka piję od września 2009 r. i zdecydowanie mogę powiedzieć, że działa zbawiennie na wszelkie dolegliwości ze strony układy pokarmowego - poczynając od regulacji materii poprzez kojenie podrażnień żołądka spowodowanych niewłaściwą dietą czy stresem aż do leczenia kaca. Grzybek działa moczopędnie, ale nie tak, bo stwarzało to problemy.
Zaobserwowałam też zadawalającą redukcję cellulitu i niepotrzebnego tłuszczyku - co potwierdza moja waga.
Grzybek pomógł mi też przetrwać chyba najsilniejszy i najdłuższy w moim życiu stres. Jestem osobą mało odporną na stres i traumatyczne sytuacje zawsze odbijały się na moim zdrowiu i samopoczuciu. Tymczasem.... trzymam się :) I mam "książkowe" wyniki badań.
Nie mam też problemów z ciśnieniem - chociaż dawniej zdarzały się. Nie mam też problemów z bezsennością - a te też kiedyś się zdarzały.
Mam za sobą dwa lata bez żadnych przeziębień i infekcji - pomimo stresu, który osłabia organizm i czyni go podatnym na wszelkie infekcje i pomimo chorób przynoszonych przez dzieci z przedszkola (moje dzieci niestety nie chcą pić kefirku).

Może więc warto spróbować. Na pewno nie zaszkodzi :)


__________________________________________________________________________________________________

Hodowla grzybka i przygotowanie kefiru:

  • porcja grzybka,
  • słoik,
  • mleko (nie gotowane),
  • plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
  • sitko,
  • gaza.
  1. Zalać w słoiku porcję grzybka mlekiem. (analogicznie - na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml mleka itd. - można zwiększać ilość wypijanego kefiru ( ja piję ok. 300 ml dziennie)

  2. Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.

  3. Odcedzony kefir wypić, a grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą. (aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta).

  4. Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakręcać słoika, należy go zabezpieczyć gazą).

Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. Dla urozmaicenia smaku możemy dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.




Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.


W czasie przerwy grzybka należy również codziennie zalewać świeżym mlekiem, ale małą ilością - tak, aby pływał.



________________________________________________________________________



Grzybek wysyłam w poniedziałki i wtorki listem poleconym w szczelnie zapakowanym jednorazowym plastikowym pojemniku - widocznym na zdjęciu. Po otrzymaniu grzybek należy wypłukać i zalać mlekiem.



 


Grzybek bardzo szybko się rozrasta i będzie się nim można dzielić.


Na niektórych aukcjach można znaleźć informację, że nic się nie stanie jeśli czasem zapomni się o grzybku i okres wymiany mleka przedłuży się z 24 godzin na 48 czy nawet kilka dni. Być może tak jest.
Hodowany przeze mnie grzybek nigdy nie był w ten sposób"przetrzymany" ani nie był zamrażany.
Stosuję tylko świeże mleko.


Zapraszam na moje inne aukcje.

GRZYBEK TYBETAŃSKI KEFIROWY na 300 ml w pojemniku