Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek kefirowy (tybetański) - zrób od Serowarpl

22-02-2014, 23:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 20 zł     
Użytkownik SEROWARpl
numer aukcji: 3971839687
Miejscowość Szczecin
Licytowało: 1    Wyświetleń: 46   
Koniec: 22-02-2014 23:26:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O nas

Serowar to nowa firma, która oferuje domowym serowarom wszystko, co potrzebne jest do wyrobu własnego sera w domowym zaciszu. Jesteśmy jedynym w Polsce sklepem, który w swoim asortymencie posiada dosłownie wszystko, czego potrzeba do domowego wyrobu różnego rodzaju serów.

Gwarantujemy 100% bezpieczeństwa. Jeśli zakupiony produkt nie spełni Twoich oczekiwań, możesz go zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyny.

Wysyłka

Koszt wysyłki niezależny jest od ilości zakupionych przedmiotów na naszych aukcjach.

Poczta Polska:
12 zł (dostawa w 1-2 dni)

Poczta Polska - pobranie:
15 zł (dostawa w 1-2 dni)

Kurier UPS:
18 zł (dostawa w 1 dzień)

Kurier UPS pobranie:
22 zł (dostawa w 1 dzień)


Przy małych zamówieniach i małych przedmiotach możliwa jest nieco tańsza wysyłka listem poleconym - prosimy jednak wcześniej o kontakt.

Kontakt

Jeśli potrzebujesz pomocy przy składaniu zamówienia, skontaktuj się z nami.

E-mail:

[zasłonięte]@serowar.pl


Telefon:

693 [zasłonięte] 124

Grzybek kefirowy (tybetański) - zrób własny kefir!


Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni.



Grzybek kefirowy (tybetański) - zrób własny kefir!Grzybek kefirowy (tybetański) - zrób własny kefir!

Zrób własny kefir! Ze zwykłego mleka z kartonu możesz zrobić w 24 godziny zwykły kefir. Wystarczy, że zakupisz naszego grzybka, dodasz do mleka, odczekasz dobę - i gotowe! A co z grzybkiem? Odcedzasz na sitku, i dodajesz do następnej porcji! Grzybek nigdy się nie skończy, wręcz przeciwnie - on rośnie! Zatem jest to wydatek jednorazowy.

"Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe, nazywane również grzybkiem tybetańskim oraz grzybkiem jogów hinduskich) o wymiarach od 0,3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora." - wikipedia

Własny kefir jest przepyszny, schłodzony gasi pragnienie w mgnieniu oka. A na dodatek jest bardzo zdrowy!

1. Reguluje przemianę materii w ludzkim organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób układu krążenia,m w tym serca i naczyń wieńcowych.
3. Rozkłada „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych, dzięki czemu zapobiega zawałom i niedotlenieniom.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Produkuje interferon - lek XXI wieku - najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą m.in. wirusy.
6. Substancje zawarte w kefirze z grzybka hamują wzrost komórek nowotworowych.
7. Grzybek, a dokładnie kefir wyrównuje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki - idealnie przy niezdrowej, tłustej diecie.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe - masz problemy z oddawaniem moczu? Zapomnij o nich!

Grzybek wysyłamy w szczelnie zamkniętym pojemniku, z niewielką ilością mleka, dzięki temu mamy pewność, że dotrze w idealnej kondycji. Niskie temperatury spowalniają metabolizm grzybka, zatem o dostawę nie musisz się martwić.

Cena dotyczy porcji na 1 kubek/szklankę mleka. Grzybek się rozmnaża, więc po około 10 dniach powinno starczyć już na dwie szklanki. :)

Zapraszamy również do zakupu bakteryjnych kultur starterowych do kefiru:

http://sklep.serowar.pl/pl/p/Kefir-31-bakteryjna-kultura-starterowa-do-kefiru/138




Atrakcyjna cena: 20,00 zł




Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.

podpuszczka,

kultury bakteryjne startowe,

chlorek wapnia,

lipaza,

formy serowarskie,

chusty serowarskie,

termometr,

waga,

higrometr,

sito,

miarka,

podkład do dojrzewania,

krajacz,

kanka / bańka / konwia / konew na mleko,

garnek,

pędzle,

szczotka,

lejek,

deska do serów,

powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),

minutnik,

książki na temat wyrobu serów

i inne ciekawe rzeczy... :)

Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl