Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GLUTEN PSZENNY -TRISOL -250g / SEITAN/

04-07-2014, 14:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 10 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 4343005961
Miejscowość Lublin
Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
Koniec: 04-07-2014 15:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM

Przedmiotem aukcji jest gluten pszenny opakowanie 250 gram.

W kuchni molekularnej występuje także pod nazwą TRISOL

Data ważności
2015.06.30

POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIA
W KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ
NA POZOSTAŁYCH MOICH STRONACH.


Witalne białko pszenne otrzymywane poprzez ekstrakcję z pszenicy.

Gluten składa się z gliadyn,które nadają lepkość oraz glutein,które
nadają elastyczność produktom.
Suchy gluten zawiera 70-80% białka,
5-10% cukrów,5-10%tłuszczów oraz sole mineralne.

Poprawia wodochłonność o około 10-15%,co powoduje większą
wydajność ciasta i pieczywa.

Dodatek glutenu zwiększa zawartość substancji białkowych .

Jest idealny jako substytut cukru w cieście na herbatniki.

Używany jako substytut mięsa dla wegetarian.

Krążki cebulowe

1/pokroić duże cebule w plastry 0,5-1cm
2/namoczyć w maślance na min.1 godzinę
3/miska z mąką + gluten w proporcjach 70-30%
4/dodać do mąki sól i pieprz do smaku
5/rozgrzać olej do 170st.C
6/pierścień cebuli wyjęty z maślanki obtoczyć w mące z glutenem
i przyprawami /może być podwójnie obtoczone/
7/wrzucić na gorący olej na około 3 minuty
8/odsączyć na papierowym ręczniku


Dodatek glutenu powoduje,że produkty
są dłużej chrupkie i mniej chłoną oleju.

Jeśli masz pytania napisz do mnie.

Licytuj z głową nie odwołuję ofert.



000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000