Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

FERMENTGOLD, 6 butelek (bio sok z papai, papaina)

01-05-2014, 11:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 228 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 228 zł     
Użytkownik primanatura_pl
numer aukcji: 4161627307
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 16   
Koniec: 01-05-2014 11:07:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Fermentgold ® - bogaty w enzymy BIO sok z papai i jabłek. 

Dzięki specjalnemu procesowi produkcji zawarte w soku enzymy i witaminy zachowują aktywność biologiczną.

Jeśli cierpisz na niestrawność Fermentgold może Ci pomóc.

Papaina zawarta w soku:

• ułatwia kompletne trawienie białek,

• zapewnia ochronę przeciwbakteryjną i przeciwgrzybiczą,

• wzmocnia układ trawienny oraz odpornościowy.

Przedmiotem sprzedaży jest zestaw 6 butelek soku.

 

2 zestawy (12 butelek) wysyłamy GRATIS.

Profilaktycznie, pij 1 szklankę soku codziennie, najlepiej ok. 2 godz. po obiedzie.

Sok tłoczony bezpośrednio z papai i jabłek.

Bez dodatku cukru. Bez dodatku wody. Bez konserwantów.

Produkt rolnictwa ekologicznego.

100% naturalny sok bez dodatków.

Smakuje wyśmienicie!


Składniki:

60% purre z bio papai* (cały owoc),

40% niefiltrowany sok z bio jabłek*

*z kontrolowanych upraw ekologicznych,

jednostka kontrolujaca: DE-006-öko-kontrollstelle (ABCERT AG)


W medycynie naturalnej sok z papai ceniony jest przede wszystkim z powodu korzystnego wpływu na funkcje trawienne oraz właściwości odkwaszających. Polecany był przez dr Johannę Budwig w jej leczniczej diecie zwanej dietą dr Budwig. Dr Budwig zalecała picie soku Fermentgold® wymieszanego z mielonym siemieniem lnianym lub Linomelem®.

Wartość odżywcza soku Fermentgold®.
100 ml soku zawiera:
• Białko: 0,3 g
• Węglowodany: 11,2 g
• w tym cukry: 10,9 g
• Tłuszcz < 0,1 g
• w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,05 g
• Błonnik 1,0 g
• Wartość energetyczna 200 kJ (47 kcal)

100% sok z owoców z upraw ekologicznych jednostka certyfikująca: ABCERT AG (DE-006-Ökokontrollstelle)

Fermentgold® jest zarejestrowaną marką producenta

Producent: Karl-Hendrik FRICK e.K., Niemcy
Wyłączny dystrybutor w Polsce: PRIMANATURA

 
Opakowanie: butelka szklana
Pojemność 1 butelki: 0,7 litra
Ilość butelek w oferowanym zestawie: 6 butelek

Najlepiej przechowywać w temp. +15ºC do +25ºC.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu butelki, przechowywać w lodówce i spożyć najlepiej w ciągu 3-4 dni.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli masz pytania lub wątpliwości - zadzwoń: tel. 12 [zasłonięte] 4000

Na życzenie wystawiamy faktury vat.

---------------------------------------------------------------------------

 

Więcej na temat dobroczynnego wpływu soku z papai na zdrowie:


Owoc papai, nazwany przez odkrywcę Ameryki owocem Aniołów, w dalszym ciągu uważany jest za jeden z najzdrowszych owoców świata. Zawiera wiele wartościowe substancji odżywczych w tym: witaminy: C, A, kwas foliowy i inne wit. z grupy B, E, K, minerały: potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan,. substancje fitochemiczne: beta-karoten, likopen, luteinę, zeaksantynę, kryptoksantynę błonnik (dane za: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 16-1 (March 2004) ) Papaja zawiera ponadto zestaw enzymów trawiących białko: papainę, chymopapainę, peptydazy A i B, lizozym. Mają one właściwości przeciwzapalne, przeciwkrzepliwe, przeciwbólowe, a poza tym przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i przeciwpasożytnicze. Papaina potrafi w całości strawić ciało parazyta, a także rozkłada białkowe struktury bakterii i grzybów. Pierwszorzędną rolę enzymy te dogrywają jednak w trawieniu. Stąd dobroczynny wpływ papai na układ pokarmowy. Papaja jest owocem łatwo psującym się, zarówno niska temperatura (już poniżej 10°C ) jak i mechaniczne uszkodzenia powodują szybkie zepsucie. Jeśli przechowywane są w temperaturze pokojowej owoce nadają się do spożycia maksymalnie w przeciągu 3 do 8 dni. Ich transport z tropików jest zatem bardzo skomplikowany. Dlatego dostępność papai na rynkach „zimnych” krajów jest bardzo ograniczona. Sok uzyskany w wyniku wytłoczenia z całego owocu dojrzałej papai (wraz ze skórką i pestkami) posiada zdrowotne właściwości owocu.