FASOLA PIĘKNY JAŚ
idealna dla zdrowia, pełna witamin
Zdrowie EduCORE: pyszne i super zdrowe produkty naturalne
NATURALNIE i REGULARNIE wzmacniaj odporność swojej Rodziny!
Zdrowa żywność to podstawa aktywnego życia
Dlaczego warto włączyć ten produkt na stałe do diety Twojej i Twojej rodziny?
Fasola dzięki wysokiej zawartości białka jest podstawą diety wegetariańskiej. Zawiera fitohormony, które łagodzą objawy menopauzy. Dodatkowo wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i chroni przed chorobami nowotworowymi. Jest nieocenionym źródłem witamin z grupy B, oraz E i A, a także potasu i kwasu foliowego.
Fasolę poleca się dla ludzi pracujących fizycznie, dorastającej młodzieży oraz sportowców. Abyuniknąć tzw. wzdęcia należy dokładnie gotować ziarna, a do potrawy dodać kminku lub bazylii. Gryźć powoli, dokładnie i popijać jogurtem zawierającym żywe kultury bakterii.
Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.
Fasolę należy przed ugotowaniem moczyć w chłodnej wodzie 10-12 godzin. W czasie moczenia nasiona powiększają masę 2-3-krotnie. Napęczniałe gotują się szybciej i nie pękają.