Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ekonomiczne i prawne aspekty upadłości... [nowa]

19-01-2012, 21:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 46.90 zł     
Użytkownik book24
numer aukcji: 1998826787
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 14-01-2012 01:00:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Book24
Book24 - księgarnia internetowa serdecznie wita na swoich aukcjach w serwisie alle. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz zakupu.
O nas

Kupując u nas masz pewność co do jakości zakupionego towaru, oraz szybkiej przesyłki.
Do każdej transakcji podchodzimy indywidualnie, staramy się, aby nasz klient był w 100% usatysfakcjonowany.

Każdą paczkę starannie pakujemy w tekturowe pudełko lub kopertę bąbelkową, tak aby w stanie nienaruszonym dotarła do odbiorcy.
Zwrot pieniędzy

Dane Kontaktowe

Po wylicytowaniu przedmiotu koniecznie wypełnij formularz dostawy, jeśli masz dodatkowe pytania napisz e-maila.

Book24 - księgarnia internetowa al.Solidarności 117 lok.406
00-140 Warszawa

e-mail: [zasłonięte]@book24.waw.pl
pon-pt: 9-18

Numer konta:
951[zasłonięte]200400[zasłonięte]70234[zasłonięte]730 (mBank)
501[zasłonięte]555811[zasłonięte]45200[zasłonięte]594 (Inteligo)


Zaufanie do Book24 Kurier UPS

Ekonomiczne i prawne aspekty upadłości przedsiębiorstw
Prusak Błażej

Ekonomiczne i prawne aspekty upadłości przedsiębiorstw
Dodatkowe informacje

  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]25176
  • liczba stron: 232
  • Okładka: miękka
  • Wydawnictwo: Difin
  • Rok wydania: 2007
  • Opis

    Celem książki jest przybliżenie zasad uproszczonej księgowości dla działalności gospodarczej prowadzonej przez podmioty z branży usług gastronomicznych, ze szczególnym uwzględnieniem małych i średnich przedsiębiorstw.
    Autorzy przedstawiają zasady ewidencji dotyczące podatników rozliczających się w formie karty podatkowej oraz ryczałtu ewidencjonowanego. Istotna część pozycji dotyczy prowadzenia podatkowej książki przychodów i rozchodów. W tym obszarze omówione zostały zasady ogólne w podatku dochodowym i stosowane rodzaje ewidencji, jak również zagadnienia związane z rozliczaniem podatku od towarów i usług w przypadku świadczenia usług gastronomicznych. Tak przygotowana publikacja może pomóc w wyborze odpowiednich form opodatkowania w zależności od potrzeb przedsiębiorcy, właściwie rozliczać się z urzędem skarbowym oraz przyczynić się do zmniejszenia ryzyka popełnienia błędów.
    Ważnym atutem książki jest zamieszczenie w niej przez autorów licznych przykładów związanych z wyżej wymienionymi formami ewidencji.

    Spis treści:
    Wprowadzenie
    Rozdział 1. Podatek od towarów i usług w działalności gastronomicznej i hotelarskiej
    1.1. Podmiot opodatkowania
    1.2. Podstawowe obowiązki podatnika
    1.3. Mali podatnicy i metoda kasowa rozliczenia podatku od towarów i usług
    1.4. Przedmiot opodatkowania
    1.5. Podstawa opodatkowania
    1.6. Dokumentacja transakcji kupna i sprzedaży przez podatników VAT
    1.7. Stawki podatku VAT
    Rozdział 2. Karta podatkowa jako forma opodatkowania działalności gastronomicznej i hotelarskiej podatkiem dochodowym
    2.1. Warunki dopuszczające opodatkowanie kartą podatkową
    2.2. Zakres opodatkowania kartą podatkową
    2.3. Kryteria ustalenia wysokości podatku i stawki karty podatkowej
    2.4. Prowadzenie ksiąg, składanie zeznań i deklaracji
    2.5. Rodzaje ewidencji prowadzone w karcie podatkowej
    Rozdział 3. Ryczałt od przychodów ewidencjonowanych jako forma opodatkowania działalności gastronomicznej i hotelarskiej podatkiem dochodowym
    3.1. Podmioty objęte ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych
    3.2. Ewidencje prowadzone w ryczałcie od przychodów ewidencjonowanych
    3.3. Obowiązki podatników w zryczałtowanym podatku dochodowym
    3.4. Zasady ustalania podatku
    Rozdział 4. Zasady ogólne w podatku dochodowym od osób fizycznych a działalność gastronomiczna i hotelarska
    4.1. Podstawowe informacje o podatku dochodowym od osób fizycznych
    4.2. Zasady ewidencji w podatkowej księdze przychodów i rozchodów
    4.2.1. Zakres podmiotowy podatkowej księgi przychodów i rozchodów
    4.2.2. Zasady ogólne prowadzenia księgi
    4.2.3. Rodzaje poszczególnych kolumn w podatkowej księdze przychodów i rozchodów
    4.2.4. Rodzaje dowodów w podatkowej księdze przychodów i rozchodów
    4.2.5. Zasady sporządzania spisu z natury
    4.3. Zasady ustalania i ewidencji przychodów
    4.3.1. Pojęcie przychodów
    4.3.2. Ewidencja przychodów
    4.4. Zasady ustalania i ewidencji kosztów
    4.4.1. Pojęcie kosztów
    4.4.2. Ewidencja kosztów
    4.5. Zasady ustalania dochodu
    Rozdział 5. Ewidencja prowadzona przez podatników podatku dochodowego w przypadku uproszczonych form sprawozdawczości w przykładach

    5.1. Ewidencja zatrudnienia - podatnicy karty podatkowej
    5.2. Indywidualne karty przychodów pracowników - podatnicy karty podatkowej oraz ryczałtu
    od przychodów ewidencjonowanych
    5.3. Ewidencja przychodów - podatnicy ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych
    5.4. Wykaz środków trwałych i ewidencja wyposażenia - podatnicy zryczałtowanego podatku
    od przychodów ewidencjonowanych
    5.5 Ewidencja w podatkowej księdze przychodów i rozchodów na przykładach
    Załącznik. Wyciąg z Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług
    Bibliografia
    [zasłonięte]@book24.waw.pl - Book24 - księgarnia internetowa