Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

durgol swiss steamer 500ml odkamieni urz.parowe

19-02-2014, 7:15
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik Firma_P
numer aukcji: 3959904425
Miejscowość NOWY TARG
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 10   
Koniec: 19-02-2014 07:21:30

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.80 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Odkamieniacz
kuchenek
parowych
durgol® swiss steamer® jest specjalnym odkamieniaczem
do wydajnych streamerów (min. kuchnie parowe) wszystkich marek,
bez względu na to, w jaki sposób wytwarzana jest w nich para.

durgol® swiss steamer® jest wysokowydajnym, prostym
i bezpiecznym w użyciu środkiem, gwarantuje bezproblemowe i szybkie
odkamienienie bez dodatkowego czasu potrzebnego na jego działanie.
Regularne stosowanie przyczynia się do optymalnej jakości waszych
ekspresów i przedłuża ich zywotność dzieki specjalnej formule ochronnej.
Nie pozostawia po sobie żadnych pozostałości. Maszyna po odkamienieniu
i końcowym przepłukaniu jest bezpieczna dla żywności.

Opakowanie
durgol® swiss steamer® zawiera 500ml buteleczkę,
która wystarcza na pełne odkamienienie urządzenia z systemem odkamieniania.

CZĘSTE PYTANIA

Dlaczego należy odkamieniać
piekarniki parowe??
Osady kamienia w piekarniku mogą spowodować zmianę
smaku przygotowywanych potraw oraz mogą skrócić żywotność
samego piekarnika
  • Osady kamienia przyczyniają się do złej wymiany ciepła
    oraz wydłużonego czasu przygotowywania posiłków,
    co może powodować niską jakość potrwa.
  • Osady kamienia tworzą się w przeciągu jakiegoś czas
    i mogą uszkodzić ogrzewanie. Poza tym kamień
    prowadzi do korozji podzespołów Waszego piekarnika.
    Oba mogą spowodować uszkodzenie piekarnika.
  • Osady kamienia prowadzą w końcu do zwiększenia
    zażycia prądu i obciążają przez to środowisko.

Dlatego, aby zapewnić wysoką jakość i smak potraw
oraz utrzymać długą żywotniość piekarnika, ważne
jest, systematyczne i w odpowiednim czasie
przeprowadzone odkamienianie.


Kiedy należy odkamieniać
piekarnik parowy???
Prosze regularnie i w odpowiednim czasie odkamieniać
swoje piekarniki.
  • Niektórym typom urządzeń ustawia się przed dostawą
    albo podczas montarzu indywidualną twardość wody.
  • Większość piekarników informuje nas o konieczności
    odkamieniania poprzez wyświetlenie informacji.
    Prosze zapoznać się z objaśnieniami symboli
    w instrukcji producenta piekarnika.

Dalczego
durgol® swiss steamer® jest odpowiednim
preparatem odkamieniającym
dla Twojego piekarnika???

durgol® swiss steamer® jest wydajny i jednocześnie
bezpieczny dla Twojego piekarnika
  • działa do 10x szybciej niż inne markowe odkamieniacze.
  • 500ml preparatu może usunąć do 53g kamienia.
    To wystarcza aby jeden proces odkamieniania
    w odpowiednim czasie usunął cały osad kamienia.
    Przy piekarnikach bez programu odkamieniania ilość
    płynu zmniejsza się indywidualnie do wielkości
    pojemnika na wodę na spodzie piekarnika.
  • Ze względu na swoją możliwość ochrony korozji
    przy zachowaniu zaleceń z instrukcji nie wchodzi
    w reakcje z materiałami wysokiej jakości w piekarniku.
    Nie pozostawia po sobie żadnych osadów i pozostałości
    po procesie odkamieniania, co może spowodować
    zatrzymanie działania piekarnika.
  • Ze względu na swoją specjalną formułę preparat
    uniemożliwia tworzenie się piany, która może
    uszkodzić piekarnik.

durgol® swiss steamer® jest bezpieczny dla żywności
Preparat nie pozostawia po procesie odkamieniania
i płukania żadnych chemicznych pozostałości.
Jest bezzapachowy i nie pozostawia żadnego posmaku.








PROCES ODKAMIENIANIA

Za pomocą tego preparatu odkamienianie piekarnika parowego
jest proste i bezpieczne. Należy przestrzegać instrukcji
producenta Waszego piekarnika przy odkamienianiu
i ostatecznym płukaniu urządzenia.

Odkamienianie i płukanie maszyn
z programem odkamieniania
  1. Jedną porcję (500 ml) durgol® swiss steamer® wlać do
    zbiornika na wodę.
  2. Jeżeli w instrukcji obsługi producenta ekspresu jest
    umieszczoina informacja o rozcięczeniu preparatu, należy
    się do niego stosować. Włączyć program odkamieniania.
    W przypadku błędu w ilości płynu odkamieniającego, należy
    dolać wody do zbiornika do momentu, aż wystaryje program.
  3. W urządzeniach bez podłączonej bieżącej wody płyn
    odkamieniający po zakończeniu programu zostanie
    wpompowany do zbiornika na wodę.
    Uwaga, płyn jest gorący. Nie używać ponownie do
    odkamieniania.
  4. Po odkamienianiu zbiornik napełnić bieżącą wodą.
    Następnie przepłukać dowolnym programem 2-ma
    napełnieniami zbiornika bieżącą wodą.
  5. Teraz wasza kuchnia jest znowu gotowa - do następnego
    perfekcyjnego gotowania.

Odkamienianie i płukanie maszyn
bez programu odkamieniania
  1. durgol® swiss steamer® wlać do pojemnika na wodę
    wypełniając dokładnie jego spód.
  2. Za pomocą gąbki rozprowadzić równomiernie płyn
    po powierzchniach zbiornika.
  3. Pozostawić w działaniu. W zależności od zakamienienia
    można czas zwiększyć.
  4. Za pomocą gąbki usunąc płyn.
  5. Za pomocą czystej bieżącej wody dobrze wypłukać i wyczyścić
    do suchości.
  6. Teraz wasza kuchnia jest znowu gotowa - do następnego
    perfekcyjnego gotowania.

    Dodatkowo:
  • Proszę uważać, aby wnętrze piekarnika oraz pojemnik
    na wodę były dokładnie wystudzone.
  • Używać należy preparatu tylko na zimno.

durgol® swiss steamer® jest zalecany m.in. dla:

piekarników z programem odkamieniania
STEAM-CHEF SPC 3035
STEAM-CHEF SPC 4036
Combi-Steam SL 55cm
Combi-Steam SL 60cm
Steam S 55cm
Steam S 60cm
piekarników bez programem odkamieniania
HBC 24D650 C
HB24D560
Gaggenau ED 221-130
ED 221-100
ED 221-110
Competence B 8924
EBC 7ST.3
EBC 7GST.3
EBC 70ST.3
EBC 70GST.3
EBK SL7TC.3
EBK SL7 GTC.3
EB SL70 GTC.3
Therma BO D.2 steam
BO D/60.2 steam

Nie jest zalecany przez producenta do Profi-Steamerów
firmy Imperial i innych profesjonalnych Steamerów.