Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DUKAN Mieszanka na Chleb Adama 1,9% węglowodanów

22-06-2012, 6:22
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16.99 zł     
Użytkownik kamilkrupa
numer aukcji: 2409345542
Miejscowość Kraków
Zostało sztuk: 32    Wyświetleń: 24   
Koniec: 09-07-2012 14:57:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dodaj do ulubionych
Masz pytania? Dzwoń
660-[zasłonięte]-896

KURIER OPEK

  • zakupy do 100zł - 18zł
  • zakupy od 100 do 200zł - 10zł
  • zakupy powyżej 200zł - GRATIS
     
  • pobranie +5zł


POCZTA POLSKA

List polecony ekonomiczny

  • od 0 do 99g - 5,20zł
  • od 100 do 349g - 5,50zł
  • od 350 do 499g - 6,20zł
  • od 500 do 999g - 8,50zł
  • od 1000 do 1999g - 11,00zł

List polecony priorytetowy

  • od 0 do 99g - 6,20zł
  • od 100 do 349g - 6,70zł
  • od 350 do 499g - 7,20zł
  • od 500 do 999g - 10,00zł
  • od 1000 do 1999g - 13,60zł

Paczka ekonomiczna

  • od 0 do 0,99kg - 11,00zł
  • od 1 do 1,99kg - 12,50zł
  • od 2 do 4,99kg - 14,50zł
  • od 5 do 9,99kg - 19,50zł

Paczka priorytetowa

  • od 0 do 0,99kg - 12,50zł
  • od 1 do 1,99kg - 14,50zł
  • od 2 do 4,99kg - 16,00zł
  • od 5 do 9,99kg - 22,00zł

 

Istnieje możliwość wysyłki listem zwykłym, ale nie ponoszę odpowiedzialności za paczkę.


List zwykły ekonomiczny

  • od 0 do 99g - 3,00zł
  • od 100 do 349g - 3,30zł
  • od 350 do 499g - 3,90zł
  • od 500 do 999g - 6,30zł
  • od 1000 do 1999g - 8,30zł

List zwykły priorytetowy

  • od 0 do 99g - 4,00zł
  • od 100 do 349g - 4,50zł
  • od 350 do 499g - 5,00zł
  • od 500 do 999g - 7,80zł
  • od 1000 do 1999g - 10,90zł


Przelew (mBank)

PayU

Płatność przy odbiorze

 

  • Paczki wysyłamy do 48h od zaksięgowania wpłaty (tylko w dni robocze)
  • Istnieje możliwość odbioru osobistego w Krakowie (po wcześniejszym kontakcie telefonicznym)

 

Ser i Marchew chrupiące plasterki z posypką paprykową Mieszanka na Chleb Adama 16,99 zł  

Waga brutto (do wysyłki): 0,6kg

 

Mieszankę na Chleb Adama

 

 

 

Możesz jeść do woli, ten chleb nie tuczy!

Zwalczaj otyłość z Chlebem Adama - absolutna nowość na rynku, chleb który zawiera w 100g wagi tylko 1.9 g węglowodanów. Dla porównania w 100g białego chleba mamy do 70g węglowodanów. W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 100kg chleba rocznie, tzn. ok. 270g dziennie!!! Chleb Adama to odpowiedź Firmy Lapiniak na zapotrzebowanie rynku na "zdrowy chleb", który jest wolny od wszelkiego rodzaju polepszaczy i konserwantów, a równocześnie zawierający minimalne ilości węglowodanów i cukru. 

Ilość węglowodanów w białym chlebie dochodzi do 70g na 100g chleba, a w ciemnym do 36g. W przypadku białego chleba zjadamy 190g węglowodanów, a ciemnego ok. 100g węglowodanów dziennie. 

Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Chcemy więc schudnąć. 
Dieta, wyrzeczenia, mniej jedzenia, ale jak tu żyć bez chleba?
Można!!! Jedząc Chleb Adama!


W przypadku diabetyka czy osoby z nadwagą, dajemy możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na jednostronne diety oraz bez zagładzania się. 

Chleb Adama to gotowa mieszanka na bazie mąki migdałowej z której upieczemy piękny, smaczny i zdrowy chleb nie wychodząc z domu, jedno opakowanie pozwala upiec 600 gramowy bochenek lub 10 bułeczek, a przygotowanie ciasta zajmie nam 3 minuty. 

Chleb Adama 100 g chleba 1 kromka chleba (35 g)
Wartości kaloryczne 259 kCal / 1086 kJ 90.6 kCal / 380 kJ
Białko 33 g 11.55 g
Węglowodany (W)
w tym cukier
1.9 g
0.6 g
0.66 g
0.21 g
Tłuszcz roślinny 13.3 g 4.65 g
WW 0.16 WW 0.055 WW


Skład mieszanki:
mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy. Drożdże suche (osobno pakowane). Cała mieszanka jest bez konserwantów.
Możliwość dodawania komponentów oraz przypraw i zrobienie wielu wariantów chleba np. orzechowy, słonecznikowy, oliwkowy, kminkowy itd. 

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy

Jedząc regularnie CHLEB ADAMA

zmniejszamy ilość spożywanych węglowodanów o:
Dorosłe osoby Dziennie mniej o Rocznie mniej o
Jasny chleb -185 g - 67.5 kg
Ciemny chleb - 85 g - 34.5 kg


Dzieci
przykład przy "tylko" 100g chleba dziennie
Dziennie mniej o Rocznie mniej o
Jasny chleb - 68 g - 25 kg
Ciemny chleb - 34 g - 12.5 kg


Następnym efektem jest zdecydowane uczucie sytości, nie przez okres kilkudziesięciu minut jak w wypadku białego pieczywa, ale przez okres kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczać tzw. podjadanie. 

Chleb Adama dzięki zawartości mąki migdałowej jest bogaty w jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Dodatkowo zawiera witaminę E, magnez, błonnik i potas. Idealnie wpływa na układ trawienny i cały organizm.

Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość dodania indywidualnych komponentów pozwala wypiec chleb, który także nasi najmłodsi chętnie będą jeść. 


Sposób wypieku jest bardzo prosty.
Mama lub babcia z dziećmi będą m
iały dużo radości z pieczenia chleba czy bułeczek.


Sposób przygotowania:
  1. Wsypać zawartość opakowania do miski
  2. Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać, można dodać otręby, ziarna lub inne dodatki w maksymalnej ilości 50 gram, przyprawy maksymalnie 8 gram
  3. Dodać 330 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25 stopni C) lub jeżeli nie dodajemy drożdży, wlać letniej wody mineralnej gazowanej.
  4. Wyrabiać ciasto około 2-5 minut ręcznie lub w automacie
  5. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
  6. Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
  7. Włożyć ciasto do uprzednio nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C. piec w temperaturze 180 - 190 stopni C. przez okres około 45-50 minut na środkowej półce piekarnika lub 40-45 minut w piekarniku z termoobiegiem.
  8. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić chleb w piekarniku 15-25 min., do dalszego wystudzenia odstawić w miejsce bez przeciągu powietrznego, nie przykrywając niczym pieczywa.
  9. Przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. 
    Ważne!!! nie przechowywać chleba w workach foliowych.
Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy 
go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. 
Czyli możemy równocześnie upiec 2 chleby, oszczędzając czas i energię. 

Życzymy Państwu udanego wypieku i smacznego!

 

 

 

 

Pamiętaj! Kilka produktów, jedna wysyłka - ZAOSZCZĘDŹ!!!

 

 

Dane firmy:

F.H. KruKam

Nowowiejska 1c/7

45-460 Opole

NIP: 754[zasłonięte]297-26

Adres odbioru:

F.H. KruKam

Śliczna 32/26

31-444 Kraków 

Czynne:

Pon - Pt: 08.00 - 20.00
Sob-Nd: 10.00 - 18.00

Przed przyjazdem 
proszę o kontakt! 

660 [zasłonięte] 896
12 [zasłonięte]311 68
sklep[zasłonięte]@krukam.pl