Przedmiotem aukcji jest
GARNEK POWIDLAK 32 CM - 11,5 L
polskiego producenta firmy Emalia Olkusz
Uwaga!!!
Systematycznie sprawdzamy stany magazynowe. Czasami jednak mogą wystąpic braki konkretnego wzoru, o czym niezwłocznie informujemy. Można wówczas zmienic zakup lub z niego zrezygnować.
Emalia Olkusz to przede wszystkim garnki z powłoką ceramiczną. Produkowane przez nas garnki kuchenne charakteryzuje wysoka jakość wykonania.
Nasze naczynia są zdrowsze
Emalia – to krzemianowa powłoka szklista o specjalnych właściwościach mająca na celu zabezpieczenie metalowego naczynia przed korozją oraz nadanie mu estetycznego wyglądu przy zagwarantowaniu BEZPIECZEŃSTWA dla zdrowia. Stalową doskonale przewodzącą ciepło konstrukcję naczynia powleka się powstającymi z płatków szkła 3 warstwami emalii tworząc trwałą szklistą powłokę.
Emalia stapiana jest w wysokich temperaturach rzędu 820 - 850°C. W ten sposób powstaje naczynie o trwałym, sztywnym szkielecie nadającym się na wszystkie rodzaje kuchni, także kuchnie indukcyjne.
Surowce używane do produkcji emalii spełniają wszystkie niezbędne normy jakości, dzięki czemu stosowane przez nas emalie posiadają dopuszczenie PZH do kontaktu z żywnością.
Cechy powłoki emalii
- jest gładka i szczelna. Uniemożliwia gromadzenie i rozmnażanie się bakterii – jest zatem higieniczna i nie wpływa na jakość przyrządzanych potraw
- odporna na korozje i ścieranie;
- wyróżnia się dużą wytrzymałością chemiczną; wysoka kwaso- i zasadoodporność;
- nie zawiera substancji toksycznych
- posiada wysoką odporność na promienie UV co jest gwarancją stabilności koloru przez długie lata.
Wszystkie w/w cechy gwarantują, iż w naczyniach emaliowanych można przyrządzać wszelkie potrawy bez niebezpieczeństwa migracji niepożądanych związków. Potwierdzają to wykonywane badania laboratoryjne oraz otrzymane atesty PZH
Cechy naczyń emaliowanych
- estetyczny wygląd i walory użytkowe przez wiele lat;
- bezpieczeństwo dla zdrowia ( także dla alergików i dzieci)
- łatwość w pielęgnacji;
- funkcjonalność - nadają się nie tylko do gotowania potraw ale także do ich serwowania oraz przechowywania;
- optymalnie dobrane grubości konstrukcji stalowej gwarantuje równomierne rozprowadzenie ciepła, mniejszą skłonność do przypaleń potraw oraz zapewniają prawidłową cyrkulację pary wodnej podczas gotowania;
- możliwość zastosowania na wszystkich typach kuchni łącznie z kuchnią indukcyjną;
- możliwość mycia w zmywarkach – zalecany program ekonomiczny;
- bogate wzornictwo i kolorystyka;
- szczelne pokrywy- skrócony proces gotowania;
- metalowe uchwyty - możliwość zastosowania w piekarniku.
Ciekawostki
Zgodnie z opinią wytrawnych gospodyń domowych rosół najlepiej smakuje ugotowany w emalii białej; mleko i bigos najmniej przywiera w naszej emalii brązowej.
Prawidłowe użytkowanie naczyń EMALII OLKUSZ
pozwoli na ich długoletnią eksploatację oraz smaczne
gotowanie w przyjaźni dla zdrowia.
W swojej szerokiej ofercie posiadamy nowoczesne i wyszukane garnki kuchenne do indukcji, garnki nierdzewne jak również garnki tradycyjne. W naszej ofercie znajduje się również wysokiej jakości brytfanna do zapiekania oraz brytfanna okuwana.
Garnki Emalia to 100 lat doświadczenia,
które pozwala nam oferować tanie garnki a
jednocześnie bardzo wysokiej jakości.