Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie winne Enovini

19-02-2014, 18:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.55 zł     
Użytkownik gonia-5
numer aukcji: 3949805546
Miejscowość Wysoka
Wyświetleń: 10   
Koniec: 19-02-2014 17:13:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Firma Handlowo Usługowa M&M
Stanisław Górny 13
34-105 Wysoka

NIP:737[zasłonięte]175-34
REGON:122[zasłonięte]646

Telefon +48 [zasłonięte]-411-499

+48 [zasłonięte] 029 522

email:[zasłonięte]@domowybrowarek.pl
Nr GG 204358

Numer konta

191[zasłonięte]421411[zasłonięte]01048[zasłonięte]299


  • Już od 6 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych

    Przesyłki biznesowe 48 otrzymujesz numer listu który umożliwi ci śledzenie przesyłki.


  • od 19 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych.

  • Od 9,50 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych

Zakupy do godziny 12 wysyłamy tego samego dnia „ warunek pieniążki do 12 godziny są na naszym koncie lub Płatność poprzez Allegro , Paczka Pobraniowa



”Procesy zachodzące podczas fermentowania brzeczki piwnej są dość dobrze poznane i zdefiniowane naukowo, to przygotowanie każdej warki jest nowym wyzwaniem , eksperymentem i zabawa , ponieważ zarówno oferta ekstraktów słodowych jak i mozliwości wzbogacania smaku piwa są bardzo szerokie”



Trafiłeś idealnie

Aktywne suszone drożdże winiarskie

Opis produktu:

Uzyskanie wina z moszczu owocowego zawdzięczamy drobnoustrojom – konkretniej dużej grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Stosowane w przemyśle winiarskim, specjalnie wyselekcjonowane i udoskonalane w laboratoriach, szlachetne drożdże winiarskie podzielone są na szereg ras w zależności od preferencji substratowych (rodzaju owoców, stężenia cukru), szybkości i wydajności produkcji alkoholu. Charakterystyka produktu:

Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7g. Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina. Użytkowanie

W przypadku drożdży suszonych fluidalnie, wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jest konieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnej rehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturze pokojowej. Drożdże należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zalety szlachetnych drożdży winiarskich

-tolerancja na alkohol ok. 14-18%

-odporność na wysokie stężenia cukru (miodowe lub uniwersalne), dwutlenku węgla, garbników

-wytrzymują większe stężenia siarki np. po użyciu pirosiarczynu potasu

-prowadzony przez nie proces fermentacji jest szybszy, co zmniejsza prawdopodobieństwo zakażeń

-gotowe wino jest stabilne i dobrze odfermentowane

-trwała barwa i odpowiednio dobrany bukiet

Wady prowadzenia fermentacji z udziałem drożdży dzikich

- tolerancja na alkohol jedynie do ok. 10%

-mała odporność na kwasy, większe stężenia cukru, duże ilości garbników np.: wino z aronii

-prowadzona przez nie fermentacja nie przebiega do końca

-gotowe wino często jest niestabilne, ulega łatwo zakażeniom

-barwa wina często jest nietrwała

-smak i aromat gotowego wina w dużym stopniu jest wynikiem przypadku



Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona domowych winiarzy!!!

W robieniu wina domowego nie ma nic trudnego!!! Przekonaj się !

Zrób wino jakie lubisz !!!
.