Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Drożdże winiarskie Davis 522 (50g)

04-07-2012, 7:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11.50 zł     
Użytkownik LeMag2009
numer aukcji: 2416176096
Miejscowość Żyrardów
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 31   
Koniec: 12-07-2012 12:45:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Koszty przesyłki

Paczka pocztowa ekonomiczna= 10zł
Paczka pocztowa priorytetowa =11,5zł

Regulamin aukcji

Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.

Dane do wpłaty

Nr konta bankowego:
42 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 616596
mBank

Kontakt

Telefon: 46 [zasłonięte] 59
Mail: [zasłonięte]@neostrada.pl


 

 

Davis 522 (50g)


Firma LeMag jest jedynym przedstawicielem w Polsce największego drożdżowego koncernu na świecie (Lesaffre). Na rynku Polskim działamy od 1994 roku. W tym czasie zdobywając wielu przyjaciół oraz wiernych klientów, zajmowaliśmy się dystrybucją drożdży winiarskich oraz innych produktów związanych z tworzeniem wina. Nasz sukces został osiągnięty dzięki ciężkiej pracy, fachowym poradom jak i jakości oferowanych przez nas produktów. Z naszych produktów z powodzeniem korzysta znakomita większość profesjonalnych winiarzy i miodosytników. Teraz nadszedł czas byśmy mogli wesprzeć i drobnych winiarzy domowych by dzięki produktom najwyższej jakości mogli oni tworzyć wina i miody pitne które będą nie tylko zniewalać smakiem ale i pozytywnie oddziaływać na zdrowie.

Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie Davis 522 (Szczep Saccharomyces cerevisiae).

 Davis 522 jest wszechstronnym szczepem drożdży wyselekcjonowanym przez U.C. Davis w Kalifornii. Dzięki swej wszechstronności za jago pomocą można fermentować jakościowe wina czerwone, różowe oraz białe.

 

Charakterystyka fermentacji:

 

-Tolerancja na alkohol: 16% obj.
-Fermentacja w temperaturze: 20-30 stopni Censjusza
-Szybki start oraz przebieg fermentacji

 

 



 

Charakterystyka metabolizmu:

-15,7 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu
-niska produkcja kwasowości lotnej

 

Wskazania przy stosowaniu:

Szczep drożdży Davis 522 pozwala na tworzenie win o wielu aromatach pochodzących nie tylko z zastosowanego surowca. Dzięki użyciu tego szczepu poza wyeksponowanymi aromatami pochodzącymi z surowca pojawiają się nuty kwiatowe, dojrzałej wiśni, porzeczki oraz maliny.

 

 

Sposób użycia:

 

Drożdże Davis 522 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

 

Dawkowanie:

 

Od 2 do 3 g/10 l

 

Sposób przechowywania:

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 

 

 

 

..:: Zapraszam na moje inne aukcje ::..