Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Dobra kuchnia. Dania z ryb. Iwona Czarkowska

19-01-2012, 22:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.90 zł     
Użytkownik manu_scriptus
numer aukcji: 2039024696
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 8   
Koniec: 15-01-2012 12:01:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MANUSKRYPT Sp. z o.o.

02-758 Warszawa,
ul. Burgaska 2/4

NIP: 521[zasłonięte]1816
KRS: 000[zasłonięte]4085
REGON: 142[zasłonięte]3391
Kontakt

informacja i odbiór osobisty:

 od poniedziałku do piątku
  - od 10:00 do 18:00

 w soboty
  - od 10:00 do 14:00

tel./fax: (22)[zasłonięte]842 63
e-mail: [zasłonięte]@manuskrypt.com
Nr konta dla klientów z Polski:

ING BANK ŚLĄSKI S.A.
341[zasłonięte]102510[zasłonięte]09076[zasłonięte]051
Uwaga, przypominamy!

Kupując kilka książek, za przesyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie książek powyżej 150 PLN wysyłka GRATIS za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ (tylko na terenie RP)
Dobra kuchnia. Dania z ryb
Iwona Czarkowska

Nasza cena: 4,90
Sugerowana cena detaliczna: 5,99
Autor: Iwona Czarkowska
Liczba stron: 48
Okładka: broszura
Format: 135 x 210 mm
Seria : DOBRA KUCHNIA
ISBN:[zasłonięte]978-83521-06-7

Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm.

W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
MANUSKRYPT Sp. z o.o.