Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

DESERY Ramsay Gordon + Wykwintne desery Musy KREMY

19-04-2015, 18:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 69.80 zł     
Użytkownik ksiegarz-pl
numer aukcji: 5195558461
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 6   
Koniec: 19-04-2015 18:18:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

DESERY

 

Ramsay Gordon
Bellona

 

W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby efektownie zakończyć każdy posiłek.
Prowadząc cie krok po kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety - przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - "podkręcone" - letni pudding, na przykład, przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową.
Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami, sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.

 

Oprawa: Miękka
Format: 18.0x23.0cm
Liczba stron: 224

Wykwintne desery Musy budynie i kremy
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta,
bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi
budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo
praktycznych porad.

Winogronowe bavarese z chantilly
Blamanż migdałowy
Creme brulée
Parfait z nugatem i sosem czekoladowym
Tortini z ryżu basmati
Zabajone z kwiatem pomarańczy


Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Oprawa: Twarda
Format: 19.5x19.5cm
Liczba stron: 95 JEDNOŚĆ



 

masz pytanie zadzwoń:

32 [zasłonięte] 93 lub 32 [zasłonięte] 72

 

poniedziałek- piątek 8:00-20:00

sobota 8:00-14:00

 

 

 

wysyłka :

1 aukcja lub 1 przedmiot - poczta polska

kilka aukcji lub sztuk wysyłka kurierem


WYSYŁKA ZA GRANICĘ po uprzednim uzgodnieniu kosztów wysyłki wg cennika POCZTY POLSKIEJ dla danego kraju:

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html

- forma płatności przelew


 

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę niezależnie od formy płatności


DANE DO PRZELEWU:

P.P.H.U Najbar Mirosław

ul.Batorego 24

43-100 Tychy

ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368