Nr 1 w PolsceZa Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, cała Polska, sprzedaż ilościowa i wartościowa w kategorii Dodatki do Ciast w okresie I 2007 - VII 2012.ok. 860 g gotowego kremu (24 porcje)
KremPrzygotować:- 500 ml mleka- 200 g masła, margaryny lub masła roślinnegoZawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Zawiera PszenicaZawiera JajaMoże zawierać MlekoMoże zawierać Soja / nasiona soi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cukier, skrobia, mąka PSZENNA, JAJA w proszku, aromat, barwnik: kurkumina, Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i soi.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł. Na 100g Wartość energetyczna: 1295 kJ 311 kcal, Tłuszcz: 20, 2g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6, 4g, Węglowodany: 29, 2g, w tym cukry: 21, 3g, Białko: 2, 9g, Sól: 0, 4gNa porcję 36gWartość energetyczna: 464 kJ 111 kcal, Tłuszcz: 7, 3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 3g, Węglowodany: 10, 5g, w tym cukry: 7, 6g, Białko: 1, 0g, Sól: 0, 2g