Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CZEKOLADA W PASTYLKACH DO POLEW,LIZAKÓW WILTON +GR

27-06-2014, 13:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik STUDIOMBPRESS
numer aukcji: 4282991425
Miejscowość Szymanów
Wyświetleń: 7   
Koniec: 27-06-2014 12:44:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Pastylki Czekoladowe Candy Melts, amerykanskiej firmy Wilton.

Mają wspaniały smak i wyjątkowo gładką strukturę, dzięki czemu stanowią doskonałą podstawę do produkcji domowych czekoladek, polew lub czekoladowych lizaków.

Pastylki są wyjątkowo łatwe w użyciu. Wystarczy je stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i wlać do foremek. W przypadku precyzyjnych wzorów łatwiej jest użyć w tym celu rękawa cukierniczego. Po wlaniu masy, należy delikatnie stuknąć foremką o powierzchnię blatu, w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. Następnie pozostawić masę do ostudzenia najlepiej w lodówce. Tworząc wzory kilkukolorowe, należy odczekać przed wlaniem kolejnej warstwy, aż zastygnie poprzedni kolor. Ostudzone czekoladki powinny z łatwością odchodzić od formy. Pozostałą masę można wielokrotnie topić.

Punktem wyjścia, do uzyskania dowolnego koloru, są pastylki białe, które w odróżnieniu od tzw. białej czekolady są rzeczywiście białe i pozwalają wiernie odwzorować całą paletę barw.

Nie wymaga przechowywania w lodówce.

 

Topienie:

W kuchence mikrofalowej: W pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności co 30 sekund, aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy. Pastylki można również topić w plastikowych woreczkach dekoratorskich. Należy wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

 

W kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

 

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego na każde 397g (1 opakowanie).

 Opakowanie zawiera 340 g.

 

ZAPRASZAMY RÓWNIEŻ NA NASZĄ STRONĘ INTERNETOWĄ ORAZ INNE AUKCJE, GDZIE ZNAJDZIECIE PEŁNĄ GAMMĘ AKCESORIÓW ORAZ DODATKÓW CUKIERNICZYCH.

PRZESYŁKI KURIERSKIE NADAJEMY CODZIENNIE!