Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Cukier palmowy nierafinowany BIO 250g Surovital

08-02-2014, 0:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15.99 zł     
Użytkownik MagiczneSmaki
numer aukcji: 3928041806
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 11   
Koniec: 08-02-2014 00:01:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

 

Telefon: 500 [zasłonięte] 41 84

e-mail: [zasłonięte]@magicznesmaki.pl



Czas realizacji zamówienia wynosi od 1 do 2 dni roboczych. Jeśli dany produkt nie jest dostępny w naszym magazynie, jak również nie jest dostępny u dystrybutora, czas realizacji zamówienia może się wydłużyć (wówczas Klient jest informowany o zaistniałej sytuacji). Dostawa na drugi dzień roboczy (w przypadku wysyłki firmą kurierską).

Przesyłka kurierska do 30 kg:

- wpłata na konto kwoty zakupu - 13 PLN,
- "Płacę z Allegro" - 13 PLN
- przesyłka za pobraniem 26 PLN

Istnieje możliwość odbioru osobistego i zapłaty gotówką.

 

Dla mieszkańców Wrocławia mamy ofertę darmowego transportu w dogodnych godzinach wieczornych przy kwocie zamówienia już od 75 zł

Stale zwiększamy dostępny asortyment.

Na naszych aukcjach znajdziesz również:
- bakalie
- orzechy
- przyprawy
- ozdoby do ciast
- owoce egzotyczne


Na każdy produkt wystawiamy paragon, który jest zarazem gwarancją oraz umożliwia zwrot towaru w formie nienaruszonej zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 roku "O ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności(...)", Dz.U. Nr 22, poz. 271.

Na życzenie klienta wystawiamy faktury VAT.

 

 

 

 

 

Witamy w świecie Magicznych Smaków :)

Dziś oferujemy Państwu cukier palmowy nierafinowany firmy SUROVITAL z certyfikatem BIO

 



Cukier palmowy jest jednym z wielu naturalnie uzyskiwanych słodzików. Jednak w przeciwieństwie do swojej konkurencji, dzięki kilku kluczowym cechom, staje się coraz modniejszy wśród orędowników zdrowego odżywiania, a także zyskuje sobie coraz większą rzeszę fanów wśród zwykłych konsumentów. Cukier ten jest uzyskiwany z żywicy palmy kokosowej (nie jest to jednak ten sam gatunek, z którego produkuje się olej palmowy). Żywica ściekająca z miejsc po obciętych gałązkach zbierana jest każdego poranka do naczyń przytwierdzonych do pnia palmy. Po filtracji jest ona w tradycyjny sposób gotowana w naczyniach przypominających wok, aż do momentu wytrącenia się cukru, który następnie jest granulowany. W przypadku cukru palmowego granulacja jest nieskomplikowanym procesem pozwalającym na uzyskanie prostego i czystego produktu.

Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem może zastępować w kuchni wszelkie cukry rafinowane. Mimo iż jest on w minimalnym stopniu mniej słodki, to zostawia po sobie przyjemny posmak karmelu i toffi. Co do walorów aromatycznych, posiada on znacznie bardziej intrygujący zapach niż wszelkie inne cukry. Jego aromat może zastępować sztuczne zapachy stosowane w domowych pomieszczeniach. Wystarczy wsypać go trochę do otwartego naczynia, a zapach rozejdzie się po domu tworząc przyjemną atmosferę.

Wiele cukrów palmowych dostępnych na rynku posiada domieszkę cukru trzcinowego i innych słodów. Nasz cukier kokosowy jest w 100% czysty i wolny od wszelkich dodatków, a co najważniejsze, nie posiada w sobie maltodekstryny – substancji będącej pochodną skrobi ziemniaczanej. Różnice w kolorze, zaś, mogą być wywołane czynnikami naturalnymi, takimi jak lokalizacja drzewa oraz, co za tym idzie, nasłonecznienie.

Cukier z palmy kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym plusem cukru palmowego jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35. Stosowanie cukru palmowego pomaga diabetykom cierpiącym na cukrzycę typu 1. i 2. w kontroli wagi ciała oraz wzmaga stężenie glukozy i lipidów we krwi. Dla porównania, modny niedawno słodzik na bazie surowej agawy posiada indeks glikemiczny 42, wszelkie miody indeks 55 a cukry trzcinowe indeks rzędu 68.
Ponadto, cukier kokosowy odznacza się znacznie wyższą zawartością środków odżywczych niż inne słodziki dostępne na rynku. Szczególnie dużo możemy znaleźć w nim potasu, magnezu cynku i żelaza. Obficie występują w nim także witaminy B1, B2, B3, B6 oraz C. Tak wysokiej zawartości substancji odżywczych i pierwiastków nie sposób znaleźć w jakimkolwiek cukrze rafinowanym.

Jeśli chodzi o skład cukru z palmy kokosowej, to w znacznej części składa się on z sacharozy (70 – 79%). Pozostałe jego składniki to glukoza i fruktoza (3 – 9 % każdy). Niewielkie różnice w składzie mogą być spowodowane tymi samymi czynnikami, jakie wpływają na jego zabarwienie, tj. różnymi metodami podgrzewania, wiekiem drzew oraz ich odmianami.

Jako ciekawostkę możemy podać, że w Indiach i Chinach cukier kokosowy od dawien dawna uznawany jest za substancję mającą lecznicze właściwości. Już w 1409 r. był on regularnie importowany do Chin na życzenie ówczesnego cesarza.

 
 

 



KUPUJĄC NA NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ

 

PRZY ZAKUPACH NA KWOTĘ PONAD 150 zł POKRYWAMY CAŁKOWICIE KOSZTY PRZESYŁKI :)

(przy wpłacie na konto lub przez system PayU)

Copyright © 2009 GoldenDragon. All Rights Reserved. Created by JediNet