COLON C ułatwia perystaltykę jelit dzięki wyjątkowej kompozycji opartej na naturalnych składnikach. Jest zdobywcą Nagrody Zaufania Konsumentów - Złotego Otisa 2007.
Zawiera łupiny nasion babki płesznik (Plantagopsyllium husk), fruktooligosacharydy i przyjazne bakterie z rodzaju Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium. Takie połączenie jest optymalne dla jelit. Usprawnia ich pracę bez żadnych skutków ubocznych. Łupiny nasion babki płesznik są bogate w błonnik, nierozpuszczalne włókna roślinne pęczniejące w przewodzie pokarmowym. Zwiększając swoją objętość, pobudzają motorykę jelit, przyspieszają przesuwanie wypełniającej je masy. Błonnik w jelitach sprzyja także rozwojowi przyjaznych bakterii, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. Fruktooligosacharydy (prebiotyki) zawarte w Colon C są wyłącznie pochodzenia roślinnego. Badania naukowe prowadzone m.in. w USA i Japonii dowodzą, iż fruktooligosacharydy modyfikują florę jelitową i zwiększają populację pożytecznych bakterii. Bakterie z rodzaju Lactobacillus (probiotyki) odgrywają ważną rolę w przewodzie pokarmowym, gdyż pomagają w zachowaniu równowagi mikroflory jelitowej, ograniczając rozwój chorobotwórczych bakterii. Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym: Łupiny nasion babki płesznik (Plantago psyllium husk), fruktooligosacharydy, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bifidus. Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 czubatej łyżeczce (5 g) – jedną przed śniadaniem, drugą przed kolacją. Zmieszać z wodą lub sokiem owocowym i natychmiast wypić. Istotne jest, by popić preparat dodatkową szklanką wody lub soku. Po dwóch tygodniach można zmniejszyć ilość preparatu o połowę. Preparat nie może stanowić substytutu zróżnicowanej diety.
Zawartość:180g + 20g gratis!