Bezgluten 435g
TERMIN DO SPOZYCIA
Opakowanie Wuzetki zawiera: 360 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 75 g mieszanki do przyrządzania kremu.
Skład:
Ciasto: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, glukoza, kakao /4,6%/, substancje zagęszczające: guma guar i E 464, proszek do pieczenia bezglutenowy /substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan dwusodowy i wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana/, błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Krem /17%/: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat
Przygotowanie dodatkowych składników do kremu: 1/2 kostki margaryny, 1 kostka masła, 3/4 szklanki cukru pudru, 500 ml mleka, 2 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie dodatkowych składników do ciasta: 1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru, 6 jajek
Składniki do zrobienia polewy: 1/4 kostki margaryny, 2 łyżki wody, 3 łyżki cukru, 2 łyżki kakao