Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chleb razowy na naturalnym zakwasie ok 300 g

22-06-2012, 6:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł      Najwyzsza cena licytacji: 4 zł     
Użytkownik chleb_naturalny
numer aukcji: 2413341504
Miejscowość Mrozy
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 8    Licytowało: 1    Wyświetleń: 27   
Koniec: 25-06-2012 11:21:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

harbest

e-mail:

[zasłonięte]@gmail.com

tel: EWA 698-[zasłonięte]-320

DORIAN 668-[zasłonięte]-254

gg 10[zasłonięte]628

Koszty przesyłki

POCZTOWA EKONOMICZNA

do 1kg- 9,50

1kg-2kg- 11,50

2kg-5kg- 13,50

POCZTOWA PRIORYTETOWA

do 1kg- 11,50

1kg-2kg- 13,50

2kg-5kg -14,50

Pieczemy w noc:

-poniedziałek

-wtorek

-środa

-czwartek

Zamówienia przyjmuję do danego dnia do godziny 18:00

Dane do przelewu:

"Piekania z Tradycją"

Dorian Duda

ul.Lipowa 13,

96-330 Mrozy

BRE Bank mBank:

45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 696665

Historia "Piekarni z Tradycją"

Naszą działalność rozpoczęliśmy w sierpniu 2010 roku,

rozpoczęliśmy produkcję pieczywa na naturalnym zakwasie.

Ojciec który od 30 lat zna się na technologii pieczenia i tworzenia zakwasu

wprowadza nas w techniki pieczenia bez polepszaczy i konserwantów.

Swoje produkty zaczęliśmy sprzedawać na targowisku i w ten sposób zdobyliśmy rzeszę

klientów którzy zachwycają się naszym pieczywem.

Starsi ludzie są zachwyceni smakiem i mówią że od dwudziestu lat nie spożywali takiego pieczywa.

Młodsze pokolenie nauczyło się jeść chleb razowy.

CHLEB RAZOWY ŻYTNI

Chleb razowy

Chleb razowy

Nasze pieczywo może być przetrzymywane od 7-10 dni w temp pokojowej jednak

nie w folii tylko samo gdyż np. chleb razowy z mąki żytniej która zawiera w sobie wilgoć

spowodowałoby pleśń pieczywa trzymanego w zamknięciu bez dostępu powietrza.

Nasze pieczywo może być również zamrażane z mojej strony propozycją do rozmrażania jest wyjęcie chleba z zamarażarki i owinięcie bawełnianą ściereczką i pozostawienie na kilka godzin wtedy chleb jest świeżutki, nie radzę jednak rozmrażać w mikrofali bądź w piecyku, gdyż na początku będzie świeży ale z upływem czasu się zeschnie natomiast przy rozmrażaniu w ściereczce nie straci swojej wilgoci.

Nasz chleb razowy nie jest kwaśny, wiele osób jest nastawione negatywnie na ten rodzaj chleba gdyż uważają że razowy tzn kwaśny, wielu klientów chce czarny chleb ale pamiętajmy że czarnego chleba razowego w sposób naturalny nie stworzymy. Wiele fabryk piekarniczych nauczyło ludzi jedzenia ciemnego chleba razowego który zawiera karmel, słód buraczany a nawet kawę zbożową.

Czytajmy etykiety na pieczywie.

Pamiętajmy prawdziwy chleb razowy nie musi kosztować 10 zł i wzwyż.

Mąka w naszym chlebie pochodzi z małego młynu wodnego nieopodal Łowicza