Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY Z RODZYNKAMI 400G BIO

21-06-2014, 21:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.99 zł     
Użytkownik kbalicka
numer aukcji: 4266584340
Miejscowość Majdany Wielkie
Wyświetleń: 10   
Koniec: 21-06-2014 21:26:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Cennik dostaw:
Waga paczki
kg
Poczta Polska DPD
ekonom- iczna

Prioryte- towa

Przesyłka kurierska
od 0 do 0.99kg
11.00
12.50
20.00
od 1 do 1.99kg
12.50
14.50
20.00
od 2 do 4.99kg
14.50
16.00
20.00
od 5 do 9.99kg
20.00
24.00
20.00
od 10 do 14.99kg
23.00
29.00
25.00
powyżej 15kg
do uzgod.
do uzgod. do uzgod.
waga dotyczy spakowanej paczki
Dopłata za płatność przy odbiorze (pobranie) - 4.00zł

Dane do przelewu:
Amarantus Katarzyna Żmigrodzka
Majdany Wielkie 12
14-140 Miłomłyn
Bank PeKaO S.A.
94 1240 [zasłonięte] 6[zasłonięte]3511110 [zasłonięte] 218477

Kontakt:
tel.: 503 [zasłonięte] 582
email: [zasłonięte]@amarantus.pl
Skład:
skiełkowany orkisz
rodzynki 10%
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
białko 9,2g; węglowodany 43,9g; tłuszcz 1,9g
wartość energetyczna 230 kcal
Opis:
Chleb esseński jest pieczywem przeznaczonym dla osób, które mają przeciwwskazania do spożywania jakiegokolwiek innego pieczywa. Można go stosować we wszystkich rodzajach diet. Jest chlebem bardzo trudnym w wypiekaniu. Niepowtarzalny smak i zapach upieczonego chleba stawia to pieczywo na najwyższej półce wśród wyrobów piekarniczych. Ekologiczny chleb esseński orkiszowy jest wyprodukowany wyłącznie ze skiełkowanej pszenicy- orkisz. 2-3 dniowe kiełki orkiszu są mielone i pieczone w niskiej temperaturze. W procesie kiełkowania nasionko przechodzi przemianę w lżej strawną formę, dzięki czemu znacznie lepiej przyswajamy zawarte w nim składniki odżywcze i zmniejsza się ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej. Końcowym produktem kiełkowania jest superpokarm o niezwykłej koncentracji białek, witamin, minerałów, pierwiastków śladowych, błonnika i enzymów w najlepiej przyswajalnej formie. W procesie kiełkowania dochodzi do zniszczenia lektyn glutenowych, obecnych głównie w łusce ziarna . Tradycja mówi, że przepis na chleb esseński powstał już w czasach biblijnych. Pieczywo to jest przykładem "żywej" żywności z nienaruszonymi enzymami o korzystnym działaniu.
CHLEB ESSEŃSKI ORKISZOWY Z RODZYNKAMI 400G BIO