Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Chemia żywności tom 2. sacharydy,...

30-10-2014, 2:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 47.30 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 4655337630
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 4    Wyświetleń: 5   
Koniec: 30-10-2014 02:46:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Chemia żywności tom 2. sacharydy, lipidy i białka



Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]36233
  • liczba stron: 304
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: wnt
  • wymiary: 165 x 240 mm
  • Rok wydania: 2014
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis:
    Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta.W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka.Książka ukazuje się w trzech tomach: - Tom 1. Składniki żywności - Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka - Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywnościTom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia: - charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udziałw składzie produktów żywnościowych, - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie siępożądanych sensorycznych cech produktów, - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzącepodczas jej przetwarzania i przechowywania, - nowoczesne metody oznaczania białek żywności.Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a takżebromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych.




    Przed zakupem zapoznaj się ze stroną o mnie

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.