Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bravi Caffe 60% Arabika, pods ESE cialde 30szt

23-05-2012, 11:25
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 26.70 zł     
Użytkownik Magia_del_Vino
numer aukcji: 2349171349
Miejscowość Lublin
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 9   
Koniec: 25-05-2012 14:41:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Bravi Caffè 60% Arabika / 40% Robusta cialde ESE 44mm

 

Komplet 30 szt. cialde za jedyne 26,70 zł

 

1 saszetka tylko 0,89 zł

 

Najtaniej na allegro!!

 

Cialde GRANI ORO to najlepsze połączenie najwyższej jakości ziaren arabiki z dodatkiem robusty, przeznaczone głównie dla osób ceniących zdecydowany charakter i pełny, intensywny smak. Kawa ta jest idealna dla tych, którzy lubią smakować w pełni intensywny, okrągły a zarazem długo utrzymujący się posmak mocnej kawy.

 

Skład mieszanki:

60% najwyższej jakości ziaren Arabica (tj. Santos Brazil, Colombia Medellin Supremo Washed, Costa Rica SHB, Nicaragua SHB, Honduras SHG, Guatemala SHB).

40% najwyższej jakości ziaren Robusta (tj. India Parchment, India Cherry, Congo HTM Washed, Uganda 16-18, Togo 16-18, Cameroun selected 18.)

 

Data palenia: 16-03-2012

Data ważności: 16-03-2013

 

Sposób palenia: średni

 

Więcej informacji o kawie znajdziecie na www.bravicaffe.pl

 

 

Włosi znają co najmniej kilkanaście rodzajów podawania kawy. Również i w naszym kraju, w kawiarni czy restauracji, możesz delektować się naparem serwowanym na różne sposoby. Teraz już nie musisz wychodzić z domu, by cieszyć się doskonałym smakiem ekskluzywnej kawy BRAVI CAFFE w Twojej ulubionej wersji:

Kawa po „turecku” - tradycyjnie podawana kawa w Polsce wśród „dojrzalszych” miłośników kawy.

Kawa z ekspresu przelewowego.

Kawa z zaparzacza „caffetiery” typu Moka.

Espresso - sposób przygotowywania kawy w specjalnym ekspresie ciśnieniowym, przez przepuszczenie ok. 25-30 ml gorącej (ok. 88 - 92 °C) wody pod ciśnieniem 9 - 10 barów przez bardzo drobno zmielone i ubite ziarna kawowca. Espresso parzy się zazwyczaj z mieszanek kilku, czasem kilkunastu gatunków różnych kaw, także z kilku- lub kilkudziesięcioprocentową domieszką robusty. Powstała w ten sposób mocna kawa posiada (po prawidłowym przygotowaniu) gęstą, orzechowobrązową piankę zwaną z włoska crema. Piance tej espresso zawdzięcza dużą część swego aromatu. Dzięki krótkiemu czasowi ekstrakcji, wynoszącemu około 25 s, zawartość kofeiny w ekstrakcie jest niewielka w porównaniu z kawą z ekspresu przelewowego. Oprócz samodzielnego napoju, stanowi ona bazę dla bardzo wielu innych napojów kawowych - m.in. latte macchiato, caffè macchiato czy cappuccino. Espresso serwowane w małej, ogrzanej przed podaniem filiżance o pojemności ok. 50-60 ml, wypełnia ją do połowy. Można je pić zarówno z cukrem, jak i bez. Często do espresso podaje się kieliszek wody, która służy do przepłukiwania kubków smakowych przed skosztowaniem espresso. Takie postępowanie zapewnia głębszy smak kawy. Nazwa napoju pochodzi z Włoch, i wbrew powszechnym opiniom nie ma związku z szybkością przygotowania, lecz pochodzi od włoskiego przymiotnika espressivo co w tłumaczeniu oznacza – wyrazisty, wyraźny. Espresso jest bardzo popularne we Włoszech, Hiszpanii, Argentynie, także w krajach południowej Europy. Tam też często (ku zaskoczeniu zagranicznych turystów) otrzymuje się ją po zamówieniu w kawiarni/restauracji po prostu kawy.

Ristretto – espresso, ale używając dwa razy mniejszej ilości wody i dwa razy większej ilości zmielonego ziarna kawy.

Doppio – podwójne espresso (50-60 ml).

Lungo tzw dłuższe espresso, której czas ekstrakcji został wydłużony, dzięki czemu ma głębszy smak.

Macchiato – espresso z dodatkiem niewielkiej ilości gorącego i spienionego mleka.

Cappuccino – lubiany przez niemal wszystkich włoski specjał z dodatkiem spienionego mleka i szczyptą sypkiej czekolady lub kakao dla ozdoby.

Latte – espresso z dodatkiem dużej ilości gorącego mleka (latte oznacza po włosku mleko).

Americano – espresso parzone na tzw. sposób amerykański – z podwójną ilością wrzątku, dlatego też napar jest raczej słaby w smaku.

Corretto – espresso z dodatkiem likieru.

Shakeratano – espresso mieszanaez lodem i mlekiem w shakerze.

Valdostano – espresso mieszane z czekoladą, winem, wódką (lub mocnym likierem) i korzeniami. Tradycyjnie podaje sie ją narciarzom w Val d´Asta.

 

 

Jeśli jesteś prawdziwym koneserem kawy, nie możesz przegapić tej okazji!

 

30 saszetek ESE 44 mm za jedyne 26,70 zł!!

 

Jesteśmy wyłącznym importerem i dystrybutorem włoskiej kawy BRAVI CAFFE w Polsce.

 

Zapraszamy do odbioru osobistego w Lublinie, ul.Składowa 23 (boczna ul. Łęczyńskiej obok Stacji Neste) w godzinach 9:00 - 17:00.