Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO SYROP Z AGAWY - SUROWY - 690g - EKOGRAM

13-07-2014, 11:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 27.50 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 4330224715
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 44   
Koniec: 13-07-2014 11:24:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje produkcie:

  • najbardziej wartościowa wersja syropu, pozyskiwana z niebieskiej agawy
  • syrop przetwarzany w niskiej temperaturze (raw)
  • mimalnie bardziej gęsty niż syrop w wersji jasnej
  • super smak
  • praktyczna butelka z dozownikiem
  • Producent: EKOGRAM ZIELONKI
  • Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.
  • Waga netto: 690g
  • Termin przydatności: 12/2015

Co to jest syrop z agawy?

Syrop z Agawy, w smaku jest zdecydowanie bardziej delikatny od miodu czy syropu klonowego właśnie i najczęściej stosowany jest jako słodzik do napojów energetycznych, herbat itp.

Syrop z Agawy jest o blisko 1,5 razy słodszy od cukru, co oznacza że można go używać w mniejszej ilości, osiągając ten sam poziom słodyczy, o tej samej liczbie kalorii.

Dlaczego warto używać syrop z agawy?

Syrop z Agawy jest zdrowszą alternatywą dla cukru i przez wielu uznawana za najzdrowszą substancję słodzącą na świecie. Zawiera naturalne enzymy, witaminy, składniki mineralne 
(w tym wapń i żelazo) oraz błonnik i inulinę. Badania wykazały, że włączenie do codziennej diety z dodatkiem inuliny wzmacnia zdrowie, energię oraz system immunologiczny.

Porównując syrop z Agawy z białym cukrem, ma on zdecydowanie niższy indeks glikemiczny, dlatego może być stosowany przez osoby chore na cukrzyce.

Oprócz wzmacniania układu odpornościowego, syrop wpływa na poziom energii, a także wspomaga przy utracie masy ciała w czasie diety.

Jak używać syropu z agawy?

Syrop jest prawie 1,5 razy słodszy od cukru, dlatego należy go dodawać około 30% mniej w celu uzyskania takiej samej słodkości.

Może być również stosowany do wypieków, jednak powoduje on szybsze brązowienie ciasta, dlatego zaleca się zmianę temperatury pieczenia o 15 do 25 stopni.

Syrop z Agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej lub ciepłej wodzie. Dzięki temu jest wygodny w użyciu. Jest to idealny środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania i pieczenia.

bio syrop z agawy surowy ekogram zielonki