Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO SPIRULINA + BIO CHLORELLA - tabletki 2 x 250g

20-06-2014, 18:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 85 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 85 zł     
Użytkownik Natusfera_pl
numer aukcji: 4262829945
Miejscowość Legnica
Kupiono sztuk: 12    Licytowało: 11    Wyświetleń: 158   
Koniec: 20-06-2014 18:44:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.50 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Natusfera


  • GG: 28[zasłonięte]845

  • tel.: 531 [zasłonięte] 385 

  • e-mail: [zasłonięte]@natusfera.pl





  • Przedpłata na konto

 

53 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7480090 [zasłonięte] 761078

W tytule przelewu proszę wpisać NICK oraz NR AUKCJI.
Dane do przelewu otrzymasz
w mailu po dokonaniu zakupu.



  • Płacę z Allegro

  • Za pobraniem

 




Darmowa przesyłka przy zakupie

powyżej 250 zł

  • Kurier

Przelew - 15,90 zł *
Za pobraniem - 24 zł*

*Stała kwota od paczki do 30 kg


  • Poczta Polska


paczka pocztowa
0-1 kg - 11 zł
1-2 kg - 13 zł

2-5 kg - 14,50 zł
5-10 kg - 20,50 zł

10-15 kg - 25 zł


Dodatkowy koszt przesyłki
za pobraniem: 5 zł

Kupując kilka produktów na naszych aukcjach koszt przesyłki ponosisz tylko raz. Koszt uzależniony jest od wagi paczki.

Wysyłka w ciągu 24 h po zaksięgowaniu wpłaty na koncie.

 

 


Witamy!
Decydując się na nasze produkty zyskujesz bardzo dużo, żywność minimalizuje ryzyko występowania chorób, pozytywnie wpływa na samopoczucie i jest znacznie smaczniejsza, niż ta przepełniona "chemią" i konserwantami. Zdrowe odżywianie to nie tylko moda, to sposób na długie życie! Już dziś podejmij odpowiednią decyzję i poznaj wspaniały smak produktów.. Jesteśmy przekonani, że każdy proponowany przez nas produkt naturalny zachwyci Cię swoimi niepowtarzalnymi walorami smakowymi i prozdrowotnymi.



Przedmiotem aukcji jest

BIO SPIRULINA 250g + BIO CHLORELLA 250g - 625+625 tabletek x 400mg -  SUPER EKOLOGICZNY - ZESTAW 

Produkt Rolnictwa ekologicznego

100% czyste algi bez żadnych dodatków spoiw i wypełniaczy. Kupując nasz produkt masz pewność, że otrzymasz wyłącznie algi.


Nasza firma oraz suplement diety znajduje się pod nadzorem Inspekcji Sanitarnej. Oprócz badań producenta produkt przeszedł badania w akredytowanym laboratorium na terenie naszego kraju.
 

Spirulina to morska alga, najstarsza naturalna żywność, znana już człowiekowi pierwotnemu . Bogata w unikalne witaminy i składniki mineralne stanowi znakomite uzupełnienie codziennej diety.
Ciesz się bogatą w naturalne składniki odżywcze dietą z korzyścią dla
swojego zdrowia i Twojej rodziny.

Co zyskujesz spożywając Spirulinę?

Spirulina składa się aż z około 60 % białka. Jest zródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin zwłaszcza z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), makro- i mikro elementów oraz nienasyconychkwasów tłuszczowych.

  • Zawarte łatwo przyswajalne żelazo, przyczynia się do prawidłowego powstawania hemoglobiny i erytrocytów.
  • Jod przyczynia sie do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowej czynności tarczycy.
  • Spirulina jest jedynym niemięsnym zródłem witaminy B12, która to witamina jest bardzo ważna w diecie wegetariańskiej.
  • Magnez wpływa pozytywnie na przebieg czynności psychicznych poprawiajac pamięć i zdolność koncentracji.
  • Witamina B6 przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej organizmu oraz do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Witamina B6 może się przyczynić do zmniejszenia zmęczenia.
  • Chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników na komórki oraz wspomagają oczyszczanie organizmu.

Spośród szeregu zdrowotnych zastosowań najbardziej doceniane jest:

oczyszczenie organizmu – nie tylko z na bieżąco gromadzonych się toksyn, ale również ze sporych złogów zalegających już od jakiegoś czasu w komórkach. W ten sposób spirulina walczy ze skutkami zanieczyszczonego środowiska, stresu, spożywania przetworzonej żywności.
wzmocnienie skóry, włosów i paznokci – spirulina spowalnia proces wypadania włosów oraz przeciwdziała łamaniu paznokci. Systematyczne stosowanie tej rośliny zapewnia gęste włosy, gładką skórę i mocne paznokcie.
wspomaganie kontroli masy ciała – stosowanie diety nie powinno odbierać siły, energii i pogarszać nastroju. Spirulina jest niskokaloryczna, ma minimalną zawartość tłuszczu, za to jest bogata w cenne składniki odżywcze, dzięki czemu stanowi doskonały składnik każdej diety odchudzającej.
odmładzanie, spowalnianie procesów starzenia – spirulina pomaga zmniejszyć problem z wchłanianiem pokarmów w jesieni wieku. Jest lekkostrawna, bogata w białko i cenne witaminy, których dostarczanie z dietą wraz z upływem lat staje się coraz trudniejsze.


• działanie antywirusowe – badania przeprowadzone na Farmaceutyczno-Medycznym Uniwersytecie w Toyamie w Japonii pokazały, że wapń wydzielony ze spiruliny daje bardzo dobre rezultaty w usuwaniu wirusów
wspomaganie pracy nerek – spirulina przyczynia się do oczyszczania dróg moczowych, w konsekwencji do likwidowania również worków pod oczami.
• regeneracja wątroby – zawarta w spirulinie metionina jest niezbędna do odbudowy komórek wątrobowych. W ten sposób roślina pomaga przeciwdziałać skutkom szkodliwego oddziaływania czynników zewnętrznych.

Regularne stosowanie gwarantuje trwałe i widoczne wyniki, które zaprocentują na Twoją kondycję psychofizyczną.
Dozowanie  2 x dziennie po 3-4 tabletki
Trwałość co najmniej 18 miesięcy.
Chlorella - alga z przeszłością i z przyszłością



Z Elżbietą Sikorską - specjalistką do spraw żywienia - rozmawia Agnieszka Olędzka.

- Ten niezwykły, zielony glon o nazwie chlorella przetrwał w środowisku wodnym zadziwiająco długo, bo co najmniej dwa i pół miliarda lat. Przez wieki zajmował ważną pozycję w jadłospisie Azjatów. Obecnie w Japonii spożycie chlorelli sięga 200 tysięcy ton rocznie i przewyższa czosnek oraz żeń-szeń. Jest ona na tamtym rynku najpopularniejszym suplementem leczniczym. Obecnie zdobywa rynek europejski. Co sprawia, że jest tak popularna?

Nazwa chlorelli wywodzi się z łaciny i oznacza świeżą, drobną zieleń. Swój ciemnozielony kolor zawdzięcza chlorella dużej zawartości chlorofilu - najwyższej u poznanych dotychczas roślin. Ten maleńki, jednokomórkowy organizm widzialny jest jedynie przez mikroskop.
- Poza zdumiewającą ilością składników odżywczych takich jak minerały, witaminy i aminokwasy posiada elementy, które odpowiadają za wzmocnienie systemu immunologicznego, poprawę pamięci, koncentracji oraz eliminację toksyn z organizmu. Jest niezwykle pomocna w schorzeniach chronicznych, takich jak reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, trawienia i wchłaniania, jak również w wirusowych i bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.
- Zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa...
- ...i jest znakomitym, a jednocześnie niskokalorycznym źródłem tej witaminy. Także pod względem zawartości chlorofilu żadna roślina zielona nie może się równać z chlorellą. Przewyższa ona aż 50 razy lucernę, która jest najbogatszym, obecnie znanym, źródłem chlorofilu. Chlorofil odgrywa ważną rolę w leczeniu niedokrwistości.
Odkryto także, że chlorella ma silne działanie przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe - pobudzając wytwarzanie interferonu w organizmie. Zawiera też ponad dwadzieścia różnych witamin i związków mineralnych. Jest, na przykład, bogatym źródłem karotenu (prowitaminy A), który usuwa uszkodzenia skóry powstałe w wyniku działania promieniowania ultrafioletowego, wzmacnia wzrok i zapobiega rozwojowi raka płuc. Ponadto występują w niej znaczące ilości żelaza, jodu, cynku i kobaltu. Ma tyle różnorodnych składników odżywczych, że można ją również bezpiecznie stosować w trakcie różnych diet lub postu jak i w celu pozbycia się nadwagi.

- Można więc bezpiecznie poodchudzać się z chlorellą, nie obawiając się anemii i niedoborów w organizmie. Czy ta super-alga ma jakieś szkodliwe działanie?
- Ma, i to bardzo, ale... dla bakterii i wirusów, które dostaną się do naszego organizmu. Chlorellin zawarty w chlorelli, działa jak naturalny antybiotyk. I - co ma ogromne znaczenie - w przeciwieństwie do aptecznych antybiotyków, zwalcza on bakterie patogenne, bez wprowadzania zmian w przyjaznej florze jelitowej. Syntetyczne antybiotyki często pociągają za sobą niepożądane skutki, ponieważ atakują z równą siłą pożyteczne jak i szkodliwe bakterie. Natomiast chlorella nie tylko nie niszczy dobrych bakterii, ale też powoduje, że, na przykład: Lactobacillus, najbardziej pożądana w jelitach bakteria, namnaża się cztery razy szybciej. Można więc powiedzieć, że chlorella działa na florę jelitową jak probiotyk sprzyjając wzrostowi potrzebnych mikroorganizmów.

- Komu można byłoby polecić dietę z chlorellą?
JAK DZIAŁA CHLORELLA?
  • wzmacnia żołądkowo-jelitową błonę śluzową - naturalną barierę ochronną przeciwko szkodliwym substancjom
  • wiąże takie trucizny jak ciężkie metale (na przykład rtęć z amalgamatów czy kadm z papierosów itd.), jak również rozpuszczalniki, pestycydy, PCB itp.
  • stymuluje tworzenie specjalnych substancji produkowanych przez organizm, które powstrzymują infekcje
  • wycisza pobudzenie systemu obronnego organizmu, zapobiega destrukcji spowodowanej przez własne przeciwciała (reakcja autoimmunologiczna)
  • dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe
  • stymuluje pracę makrofagów - komórek odpowiedzialnych za obronę organizmu przeciwko czynnikom patogennym

- Wszystkim  w szczególności tym, którzy cierpią na jakiekolwiek niedobory w organizmie, co przy dzisiejszej diecie opartej na wysoko przetworzonych i wyprodukowanych z udziałem chemii rolnej produktów dotyka większości naszego społeczeństwa. Szczególnie polecam wszystkim tym, którzy często zapadają na infekcje, cierpią na zmęczenie i nerwowość. Warto również wspomnieć o tym, że chlorella jest skuteczna w walce z nadciśnieniem. W wielu przypadkach problemy z wysokim ciśnieniem znikają po kilkumiesięcznym stosowaniu chlorelli. Przynosi także ulgę w chronicznych zaparciach i wzdęciach u około 85 procent badanych osób.

- Czy osobom zdrowym też można polecić chlorellę?
- Tak, chociażby ze względu na niezwykłą zdolność chlorelli do eliminowania z organizmu zanieczyszczeń, szczególnie metali ciężkich, jak również organicznych środków czyszczących, środków owadobójczych, nawozów i wielu innych cywilizacyjnych toksyn . Błona komórkowa chlorelli nierozerwalnie wiąże toksyczne substancje z przewodu pokarmowego, dzięki czemu mogą one być wydalane z naszego organizmu. Można to dobroczynne działanie zaobserwować na podstawie badań nad kacem. Otóż okazuje się, że w 96 procent przypadków, testowani mogli uniknąć uczucia kaca po zażyciu 4 do 5 gram chlorelli przed spożyciem alkoholu.

- Czyli, jeśli zjemy lub wypijemy coś, co czujemy, że może nam zaszkodzić, dobrze byłoby podbudować się chlorellą?
- Tak, bowiem chlorella - jak już mówiłam - może zaabsorbować ogromną ilość różnych zanieczyszczeń. A w naszym przewodzie pokarmowym na pewno ich nie brakuje. Naukowcy naliczyli około 200 przeróżnych zanieczyszczeń, które dostają się codziennie do naszego przewodu pokarmowego. W krajach uprzemysłowionych ucieczka od nich jest niemożliwa.

- Czy można przedawkować chlorellę?
- Jedzenie przez długi czas kopiastych porcji najzdrowszej dla nas marchewki trzy razy dziennie też może spowodować tzw. przedawkowanie. W innym kontekście przedawkowanie chlorelli nie jest możliwe.

- Zbliża się sezon grypowy, czy chlorella może nam pomóc w przetrwaniu w zdrowiu?
- Tak. Liczne badania dowiodły, że zażywanie chlorelli w codziennej dawce 2 gram, znacznie zmniejsza ryzyko zachorowania na grypę. A gdy już zachorujemy, w przypadku infekcji wirusowej, bezskuteczne jest branie antybiotyków, które działają przecież przeciwko bakteriom, a nie wirusom. Ponadto, przy okazji niszczą wiele pożytecznych i niezbędnych organizmowi szczepów. Antybiotyki mogą być efektywne w przypadku infekcji o podłożu bakteryjnym. Chlorella natomiast wspiera system obronny naszego organizmu przy produkcji takich substancji jak interferon, który pomaga w walce z wirusami. Odtruwa też z toksyn wytwarzanych przez wirusy. No i wzmacnia poprzez zawarte w niej mikroelementy i witaminy. Dzięki tym trzem właściwościom pomaga organizmowi zareagować na inwazję wirusa grypy.


CHLORELLA W KUCHNI

Zrównoważona dieta, bogata w odżywcze składniki jest pierwszym niezbędnym elementem na drodze do zdrowia i wspaniałej formy. Ale też nie sposób przecenić roli chlorelli, jako dodatku bilansującego dietę. Tym sposobem siedem milionów Japończyków w myśl wschodniej mądrości mówiącef, że zdrowie można uzyskać poprzez pokarm, spożywa chlorellę niemal codziennie.
Chlorella może być używana jako rodzaj przyprawy. W Azji gama produktów opartych na chlorelli jest niezmiernie bogata: makarony i ciastka wzbogacone chlorellą są niezwykle cenione za ich wartości odżywcze. Ponadto w sklepach można nabyć wzbogacony chlorellą miód i nektar. W Stanach Zjednoczonych tzw. biodrinki na bazie chlorelli robią oszałamiającą karierę.

Zielone puree ziemniaczane
Zawsze zaskakuję swoich najmłodszych gości właśnie tym daniem!
Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 łyżka stołowa masła lub oleju tłoczonego na zimno, sól, pieprz, 2 do 4 gram chlorelli. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupin. Dodać tłuszcz i ugnieść to wszystko dopóki masa nie stanie się kremowa. Dodać chlorelli, soli i pieprzu.

Chlorellowy dressing do sałatek
Idealny do sałatek, szczególnie tych z ogórków, pomidorów, papryki, awokado.
Składniki: 100 ml oleju słonecznikowego, 50 ml oliwy z oliwek, 2 do 4 łyżek stołowych oleju z dyni, 2 do 3 łyżek stołowych octu winnego (można też zastąpić cytryną), 2 ząbki czosnku (zgniecione), sól, pieprz, 2 gramy chlorelli. Zmieszać wszystkie składniki, najlepiej trzepaczką. Dobrze jest na jakiś czas przed podaniem odstawić dressing do zmacerowania.

Chlorella pesto
(na 500 lub 800 gram spaghetti).
Składniki: 4 do 5 ząbków czosnku, 1 łyżka stołowa ziarenek słonecznika, 100 ml oliwy z oliwek, 25 gram liści bazylii, 3 świeże pomidory, 1 pełna łyżka od herbaty soli, szczypta białego pieprzu, 4 do 5 gram chlorelli. Zgnieć czosnek i ziarna słonecznika w jedną masę. Zmieszać z 2 łyżkami stołowymi oliwy, najlepiej na zimno tłoczonej, posiekaną bazylią, aż do momentu, gdy całość nabierze jednolitego wyglądu. Dodać pozostały olej, chlorellę i znowu wymieszać. Obrać pomidory, pokroić drobno i dorzuć do pasty. Polać nią ugotowany makaron.

Odświeżający napój energetyczny
Doskonały na poprawienie koncentracji, również dla dwojga. Jeżeli czujesz się zmęczona/ny albo po prostu potrzebujesz orzeźwienia, ten napój na nowo przywróci ci dobrą kondycję!
Składniki: 100 ml różowego soku grejpfrutowego, 2 banany, 4 do 6 kostek lodu, 2 gramy chlorelli. Wszystkie składniki wrzucić do miksera. Dobrze zmieszać, po czym wlać napój do szklanek. Można przyozdobić plasterkiem cytryny.
Trwałość: co najmniej 18 miesięcy.
 

Dlaczego warto kupić nasz produkt:


1) Jest to w 100% naturalna spirulina i chlorella , bez żadnych innych dodatków.
2) Duże ekonomiczne zamknięte przez producenta opakowanie, które wystarcza na długi czas.
3) Kupujecie Państwo od doświadczonego sprzedawcy żywności ekologicznej. Wiemy, które produkty mają dobrą jakość.
4) Produkty mamy na stanie, paczkę staramy się wysyłać natychmiast.
5) Nasze produkty są oryginalnie pakowane przez producentów, nie otwieramy ich i nie przesypujemy.
 6) Nie jesteśmy sprzedawcami produktów różnych, specjalizujemy się w produktach zdrowej zywnosci
7) Jakość naszych produktów potwierdza 99,6% zadowolonych klientów.

Produkt stanowi idealne połączenie z młodym jęczmieniem oraz z dietą bogatą w oferowane przez nas produkty ekologich. Potrzebujesz większych ilości lub chcesz ponegocjować? napisz na [zasłonięte]@natusfera.pl
 
Masa netto: 2 x 250g (100% sprasowane ekologiczne algi bez dodatków)