Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO CUKIER KOKOSOWY - Z KWIATU - 500g - EKOGRAM

03-09-2014, 12:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 35 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 4484193772
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 3    Wyświetleń: 53   
Koniec: 03-09-2014 11:47:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje o produkcie:

  • Organiczny cukier ze słodkiego soku z kwiatu kokosa

  • Niezwykle intensywny smak i aromat

  • Nie zawiera żadnych dodatków

  • Bogaty w minerały, polifenole i przeciwutleniacze

  • Znakomity dodatek do domowych deserów, ciast i ciasteczek, napojów i koktajli

  • Producent: EKOGRAM ZIELONKI
  • Waga: 500g
  • Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03 
  • Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. Wykorzystane zdjęcia są jedynie zdjęciami archiwalnymi. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą telefoniczną lub mailową

 

Co to jest cukier z kwiatu kokosa

Cukier kokosowy, to najnowszy produkt otrzymywany z palmy kokosowej. Pozyskiwany ze słodkiegowodnistego soku, uzyskiwanego z naciętych pąków kwiatowych. Wypływający sok jest zbierany, a następnie odstawiany aż do momentu odparowania nadmiaru wody, uzyskując w ten sposób gęsty płyn. Po jego filtracji, jest on w gotowany, aż do momentu wytrącenia się cukru. Następnie podlega on procesowi granulacji.

Powstały granulatma brązowywręcz karmelowy kolor. Wielkością przewyższa te, występujące w standardowym cukrze białym.

 

Co wyróżnia cukier z kwiatu kokosa od innych powszechnie znanych cukrów

Cukier kokosowy, jest niezwykle bogaty w minerały. Do najważniejszych zaliczyć możemy żelazo, cynk, wapń oraz potas. Zawiera również polifenole oraz przeciwutleniacze.

Cukier kokosowy zawiera też znaczne ilości inuliny, tj. włókien, których główną zaletą jest spowalnianie wchłaniania glukozy przez nasz organizm. Jest także bogatym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy B1, B2, B3 oraz B6. Jego atutem jest bardzo niski indeks glikemiczny.

 

Jak najlepiej stosować cukier z kwiatu kokosa

Organiczny cukier z kwiatu kokosa to idealna alternatywa dla tradycyjnego cukru. Znakomity wręcz do słodzenia domowych deserów, musli, ciast czy ciasteczek, a także napojów i koktajli. Może być również używany do wyrobu odżywek proteinowych czy batonów energetycznych.

 

 

Charakteryzuje się łagodnym, karmelowym smakiem oraz niezwykle intensywnym i niepowtarzalnym aromatem!

bio cukier kokosowy ekogram zielonki