Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bezpieczeństwo żywności i żywienia

08-07-2015, 14:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31.90 zł     
Użytkownik Larix-Lublin
numer aukcji: 5494571129
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 2   
Koniec: 08-07-2015 15:01:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2014
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Raiffeisen Polbank
Numer konta:
85 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 259466

Wysyłka

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Bezpieczeństwo żywności i żywienia


Autor: Jan Gawęcki, Zbigniew Krejpcio (red.)
Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Rok wydania: 2014
Wydanie: I
Stron: 149
Format: 170 x 240 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-8360-741-7






Opis:

 

Autorzy książki postanowili przybliżyć Czytelnikowi w możliwie przystępny sposób najważniejsze zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i żywienia. W pierwszej jej części wyjaśniono podstawowe pojęcia i klasyfikację zagrożeń zdrowotnych związanych z żywnością i żywieniem, omówiono czynniki biologiczne, chemiczne i fizyczne mogące stanowić takie zagrożenia, a także przedstawiono sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym oraz instytucjonalne możliwości przeciwdziałania im. Kolejne rozdziały poświęcono bezpieczeństwu żywienia, zwracając szczególną uwagę na zagrożenia związane z niezbilansowaniem diety, indywidualną nadwrażliwością na niektóre pokarmy oraz żywnością genetycznie modyfikowaną, która jest dzisiaj przedmiotem wielu kontrowersji. Książkę zamyka omówienie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych oraz prawnych i instytucjonalnych instrumentów ochrony zdrowia konsumentów żywności.

Spis treści:

Od Redakcji
Wykaz skrótów i symboli
  1. Pojęcie bezpieczeństwa żywności i żywienia
  2. Mikrobiologiczne i inne biologiczne zanieczyszczenia żywności
  3. Chemiczne i fizyczne zanieczyszczenia żywności oraz substancje dodatkowe
  4. Sposoby zapobiegania zatruciom i zakażeniom pokarmowym
  5. Rola i zadania służb sanitarnych w przeciwdziałaniu zatruciom pokarmowym i chorobom zakaźnym oraz terroryzmowi żywnościowemu
  6. Niezbilansowanie diety, czyli żywienie niezgodne z normami
  7. Alergie i nietolerancje pokarmowe
  8. Żywność genetycznie modyfikowana
  9. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym i zakładach gastronomicznych
  10. Prawna i instytucjonalna ochrona konsumentów przed zagrożeniami związanymi z żywnością i żywieniem
Literatura

 

 

 



    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl