| | [zasłonięte]@internova.pl | (32)[zasłonięte]428-28 602 [zasłonięte] 33 27 666 [zasłonięte] 09 39 | Świat Kuchni InterNOVA Sp. j. M.M.Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom NIP 626[zasłonięte]296-08 REGON 241[zasłonięte]070 |
Odbiór osobisty w Bytomiu (32)[zasłonięte]428-28 602 [zasłonięte] 33 27 666 [zasłonięte] 09 39 | InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom | Godziny otwarcia: Pon. - Pt.: 900 - 1700 |
Odbiór osobisty w Czeladzi (32)[zasłonięte]763-91 | Centrum handlowe M1 InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Będzińska 80 41-250 Czeladź | Godziny otwarcia: Pon. - Sob.: 900 - 2100 Niedziela: 1000 - 2000 |
Odbiór osobisty w Katowicach (32)[zasłonięte]781-05 | RAWA Park Handlowy InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński Al. W. Roździeńskiego 97 40-203 Katowice | Godziny otwarcia: Pon. - Nd.: 1000 - 2000 |
| | 5-cio częściowy szybkowar 7 L + 3 L firmy koncern
Pięcioczęściowy szybkowarowy zestaw wykonany z wysokiej jakości stali szlachetnej 18/10 firmy BergHOFF COOK&CO. Pokrywa szybkowara pasuje również do patelni. Jeden z najczęściej wybieranych produktów przez naszych klientów. W skład 5-częściowego zestawu wchodzą: - Garnek 7L, średnica 22 cm
- Patelnia 3L, średnica 22 cm
- Sito do gotowania na parze z uchwytem
- Pokrywa szklana, średnica 22 cm
- Pokrywa szybkowarowa (pasuje również do patelni), średnica 22 cm
- Zawór bezpieczeństwa
SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70% Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witami, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny ! OPIS, CECHY ORAZ ZALETY SZYBKOWARU: - OSZCZĘDNOŚĆ CZASU - DO 70 % - OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII - DO 50 % - ZDROWE GOTOWANIE - WITAMINA C POZOSTAJE W POTRAWIE W 34 % A PRZY GOTOWANIU W SZYBKOWARZE DO 65 % - KOLORY, WITAMINY , SOLE MINERALNE POZOSTAJĄ W POTRAWIE BEZPIECZEŃSTWO ! Szybkowary wyposażone są w różne elementy, które dbają o bezpieczeństwo szybkowaru. SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU: - odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie - postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA: - duszenie mięsa - zupy i dania z "jednego garnka" - warzywa i ziemniaki - przyrzadzanie ryżu - przyrzadzanie ryb - smażenie - przyrządzanie mrożonek - wekowania - przyrzadzanie soku - sterylizacja KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA: - rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki) - wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką. - pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania. - dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml - garnek zamknąć - wybrać tryb gotowania i podgotować ORIENTACYJNE CZASY GOTOWANIA: Wieprzowina | | Gulasz | 15-20 min | Pieczeń wieprzowa | 25-30 min | Golonka (pieczona) | 30-35 min | Golonka (surowa) | 30-40 min | Cielęcina i wołowina | | Cielęcina ( w kawałkach) | 5-6 min | Pieczeń cielęca | 15-20 min | Nóżka cielęca | 15-20 min | Gulasz wołowy | 15-20 min | Kawałki golonki (na zupę) | 20-25 min | Rolada / pieczeń z polędwicy | 20-25 min | Pieczeń wołowa | 30-40 min | Drób | | Pierś / udko z kurczaka | 10-15 min | Pierś / udko z indyka | 20-25 min | Kura na rosół | 25-35 min | Dziczyzna i jagnięcina | | Comber sarni | ok 15 min | Pieczeń z sarny | ok 20 min | Gulasz z jelenia | 15-20 min | Pieczeń z jelenia | ok 25 min | Gulasz z dzika | 15-20 min | Pieczeń zajęcza | 15-20 min | Pieczeń jagnięca | 15-20 min | Ryby | | Potrawka rybna | 3-4 min | Łosoś | 5-6 min | Halibut | 6-7 min | Karmazyn | 7-8 min | Zupy | | Zupa jarzynowa | 4-6 min | Zupa ziemniaczana | 6-8 min | Zupa gulaszowa | 10-15 min | Rosół wołowy | 35-40 min | Warzywa | | Karczoch (w całości) | 15-20 min | Kalafior / brokuły (różyczki) | 2-3 min | Kalafior w całości | 8-10 min | Groszek zielony | 5-7 min | Marchew | 4-6 min | Kapusta czerwona / biała | 7-10 min | Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) | 8-10 min | Ziemniaki w mundurkach (całe) | 12-15 min | Zboża | | Owies | 8-9 min | Pszenica | 8-9 min | Jęczmień | 8-9 min | Żyto | 8-9 min | Orkisz | 8-9 min |
Zestaw przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. Wszystkie oferowane przez nas produkty są fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach. Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania. Garnek 7L (średnica 22 cm) Patelnia 3L (średnica 22 cm) z pokrywką Sito do gotowania na parze z podajnikiem Pokrywa szybkowara (pasuje również do patelni) Dno szybkowara
Dno patelni Nadaje się na wszystkie powierzchnie kuchenne Kompletny zestaw do szybkiego gotowania, przystosowany do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. Pełna dokumentacja Do każdego zestawu naczyń dodawana jest instrukcja obsługi w języku polskim oraz paragon lub faktura VAT. Całość zapakowana w pudełko prezentowe. 2-letnia gwarancja Każdy produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
|