Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BALON DO WINA 20L GĄSIOR BUTLA GRATISY

30-08-2014, 16:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 65 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 65 zł     
Użytkownik OGRODSOJKA
numer aukcji: 4473880606
Miejscowość Tarnowskie Góry
Licytowało: 1    Wyświetleń: 45   
Koniec: 30-08-2014 15:47:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon2

Wszystkie przesyłki do 30kg wysyłane kurierem - 15 zł

 


Wybierając formę przesyłki listem ekonomicznym bądź priorytetowym nie bierzemy odpowiedzialności za przesyłki które nie dotrą do klienta, gdyż są to listy nierejestrowane.

 

42-600 Tarnowskie Góry
ul. Ligonia 1
woj. śląskie
tel. 32 [zasłonięte] 00
tel. kom. 603[zasłonięte]215

Numer konta:

PL 10 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0769525 [zasłonięte] 000000

godziny otwarcia:
dni powszednie: 8.00 - 17.00
sobota: 8.00 - 13.00
niedziela: nieczynne

Balony szklane wąskootworowe przeznaczone do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa , zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

Korki dopasowane do balonu o pojemności 20L
-korek gumowy o średnicy 43 mm, z otworem na rurkę fermentacyjną ( szklaną lub plastikową).
-korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu-
kaptur/korek gumowy

Charakterystyka
Szkło, z którego wykonane są balony jest szkłem sodowym posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

Użytkowanie
Balonów nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu
Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, następnie po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców, prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

UWAGA
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu, mniej szczelnym, czopem z waty, co zapobiega jego ewentualnemu pęknięciu.

 

Szerokość produktu: 32cm
Głębokość produktu: 32cm
Wysokość produktu: 47cm

 

 

KOREK

GRATIS

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 



© allpanel.pl - testuj 42* dni za darmo !