SPIRULINA PLUS – odżywcza tarcza ochronna organizmu
Spirulina stanowi bogate źródło dobrze przyswajalnego białka, karetonoidów, nienasyconych kwasow tłuszczowych, witamin, aminokwasów, składników mineralnych, chlorofilu i fikobilin. Liczne badania wskazują na działanie przeciwutleniające, przeciwwirusowe, przeciwalergiczne, podnoszące odporność organizmu, obniżające poziom cholesterolu we krwi.
Doskonale wpisuje się w myśl „ojca” medycyny – Hipokratesa, który głosił, aby to nasz pokarm był lekarstwem, a zarazem lekarstwo naszym pokarmem. Spirulina w 60-70% składa się z białka, podczas gdy mięso zawiera go ok. 15%, a jajka w 25%. Zawartość witaminy B12 jest w niej 2-6 razy większa niż w wołowej wątrobie.
Ilość żelaza jest 58-krotnie większa niż w surowym szpinaki. Ilość witaminy E 3-krotnie przewyższa ilość tej witaminy w kiełkach pszenicy i o 49% przewyższa przyswajalność jej syntetycznego odpowiednika.Spirulina jest bogata β-karotenu, którego jest tu 25 razy więcej niż w surowej marchwi.Zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (WNKT) 3-krotnie przewyższa ilość WNKT w prymulce wieczornej.
Preparat idealny dla wszystkich, szczególnie dla wegetarian! Regularne przyjmowanie SPIRULINA PLUS regeneruje organizm, powodując wzrost sił witalnych, lepsze samopoczucie oraz wspomaga leczenie wielu chorób związanych ze stresem i przemęczeniem.
Preparat nie zawiera żelatyny i może być spożywany przez wegetarian.
Składniki: spirulina platensis, withania somnifera – korzeń witanii (ashwaghanda), guma arabska – zagęstnik.
W opakowaniu znajduje się 60 tabletek po 500 mg (składniki aktywne 450g, guma arabska 50g).Dawkowanie 2-3 tabletki dziennie.
Do każdej transakcji paragon