Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ATELIER SMAKU _ Trymbulak i Słoma z AUTOGRAFEM !

19-01-2012, 21:42
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 69 zł     
Użytkownik gromsiek
numer aukcji: 2035171164
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 16   
Koniec: 13-01-2012 12:24:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: album, atlas
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 

Witam,

przedmiotem tej aukcji jest

NOWA

książka

 

Atelier smaku

Jola Słoma i Mirek Trymbulak

 

KSIĄŻKA PACHNĄCA MALINAMI

 

PRZEPIĘKNIE WYDANA


Z WPISEM I AUTOGRAFEM OD AUTORÓW:

"Przepysznych wizji kulinarnych... Jola Słoma Mirek Trymbulak"

 

Wyjątkowa książka kucharska, która oprócz dodatkowych 8 pergaminowych stron i przyszytej do okładki metki będzie przesiąknięta zapachem świeżych malin. Książka to 240-stronicowy album z pięknymi zdjęciami każdej z potraw. Pozycja jest podsumowaniem siedmiu serii programu kulinarnego, który autorzy od dwóch lat prowadzą na antenie Kuchnia.tv. Wstęp do wydania napisała producentka programu Weronika Marczuk, a recenzję na okładkę Michał Piróg.

 

 

 

 

Recenzja książki w kultura.pl : Jola Słoma i Mirek Trymbulak, "Atelier smaku"

Apetyczny zapach książki

Wszystkiego, co najsmaczniejsze na wegetariańską Gwiazdkę!

 

Książka, która powinna zrobić furorę wśród tak zawodowych badaczy, jak i szerokiego kręgu...

Mam w ręku książkę, która działa na wszystkie moje  zmysły: na wzrok – jest pięknie zaprojektowana, kolorowa, wspaniale zilustrowana; na węch – pachnie bowiem nie farbą drukarską, lecz świeżymi truskawkami; na smak – bo przy odrobinie wyobraźni mogę  poczuć na języku rozkosz, jaką daje ugryzienie czekolady, serka mozzarella czy kiwi.

I to nie koniec korzyści, jakie płyną z obcowania z książką „Atelier smaku” autorstwa Jolanty Słomy i Mirosława Trymbulaka. Prezentuje ona bowiem 108 przepisów kuchni wegetariańskiej. I to wielokrotnie sprawdzonych – zarówno w studio telewizyjnym, bo Słoma i Trymbulak są współautorami i uczestnikami kilku seriali kulinarnych emitowanych w stacji Kuchnia TV, jak i na przyjęciach prywatnych, w których chętnie uczestniczą przyjaciele Joli i Mirka. Wszyscy goście zapewniają, że chętnie na te uczty wracają.

Następnym walorem „Atelier smaku” są krótkie teksty rozdzielające poszczególne partie przepisów, w których autorzy wypowiadają się z dużym znawstwem np. o dietach dla cukrzyków czy dla ludzi dotkniętych celiakią, a także o życiu towarzyskim przy stole i kulturze jedzenia.

Moim zdaniem książki kulinarne żyją wówczas, gdy są używane w kuchni. Wtedy jednak skazane są na plamy z sosów, tłuszczu, odciski palców kucharza, a także porozklejane kartki. Ta ostatnia przypadłość nie grozi "Atelier smaku" Słomy i Trymbulaka. Zaprojektowali oni bowiem książkę publikowaną nową techniką. Nie jest ona ani klejona, ani zszywana. Poszczególne strony są zespolone ze sobą na... sprężynie! To jest po prostu kolorowy kołonotatnik. Już sam ten pomysł wart jest pochwalnych recenzji. A jeśli dodać do tego jeszcze całą resztę, z której można korzystać latami…