Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ALGINIAN +2 KUCHNIA MOLEKULARNA zestaw/Promocja/

30-06-2015, 14:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 5421457056
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 5   
Koniec: 30-06-2015 15:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM

Przedmiotem aukcji jest zestaw składników
stosowanych w kuchni molekularnej
/DLA POCZĄTKUJĄCYCH/
Sferyfikacja odwrotna + żelifikacja

W skład którego wchodzą:
1/50 gram Alginianu sodu E-401
/termin przydatności do spożycia:2016.06.01/

2/50 gram agaru E-406
/termin przydatności do spożycia:2017.02.23./

3/50 gram Mleczanu wapnia/pięciowodnego E-327
/termin przydatności do spożycia:2016.07.19./

Pakowane w pojemniczkach z plombą zabezpieczającą

Do zakupu /w informacji dla Kupującego/
udostępnione są:tabele sferyfikacji oraz wykonania" kawioru"


POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIA
W KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ NA
MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH

W/W opakowania wystarczają na około 25 prób
w zależności od przeznaczenia /max 2gr.na jedną próbę/

1/Alginian sodu /E401/

 Dodatek żywnościowy, jest to sól sodowa
kwasu alginowego.Otrzymuje się ją z wodorostów wyrzucanych na
brzeg Atlantyku. Sól ta jest bezbarwna i bez smaku. Dobrze wiąże wodę.
1 g wiąże około 25-30 g wody. Używana jako zagęstnik, substancja żelująca
lub stabilizator do np. mas marcepanowych, nadzień owocowych, sosów
sałatkowych, majonezów nisko tłuszczowych, mrożonych przetworów rybnych,
warzyw puszkowanych,koncentratów sosów,dżemów,galaretek i marmolad,
lodów,deserów,serków termizowanych.Alginian sodu dodawany jest jako
substancja klarująca do soków,moszczy,piwa,wina czy miodów pitnych.

Kraj pochodzenia:Włochy

2/Agar /E-406/

Jest bezbarwną substancją żelującą uzyskiwaną
z morskich glonów.
Posiada wspaniałe wartości zdrowotne,wysoką zwartość
minerałów,witamin i protein.
Zawiera:jod,wapń i żelazo.
Używany jest zamiast żelatyny.
Z jego dodatkiem przyrządza się desery a więc
galaretki,dżemy,budynie,kremy,sorbety,żelki,cukierki,
lizaki,konfitury,lody itp.
Podatnym składnikiem jest mleko,na bazie którego
można tworzyć jogurty,kefiry,żele mleczne.
W większych dawkach robić galarety mięsne czy rybne.


Wartość energetyczna "0"

Agar należy przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:Włochy

3/Mleczan wapnia /pięciowodny/spożywczy
/E-327/

REGULATOR KWASOWOŚCI STABILIZATOR

Kolor biały,do kremowego.Krystaliczny proszek lub granulki.
Niemal bez zapachu.Występuje jako bezwodny lub jedno-trój-,pięciowodny
Temperatura topnienia 100 st.C
Rozpuszczalność w wodzie wzrasta z uwolnieniem cząsteczki. Nierozpuszczalny w etanolu.

Dobry bufor regulujący i stabilizujący Ph.

 Jony mleczanu wapnia zwiększają jędrność tkanek
owoców i warzyw w przetworach i konserwach(np.kiszone ogórki)
Przeprowadzają pektynę w mniej rozpuszczalne pektyniany wapnia oraz ułatwiają
żelowanie wyrobów nisko słodzonych.

Wpływa na polepszenie jakości ciasta drożdżowego.Stosowany jako składnik proszków do pieczenia.
Służy do wzbogacania w bio dostępny wapń napojów i produktów odżywczych.
Bogatszy w wapń niż glukoniany.

Stosowany w wytwarzaniu dżemów,marmolad,galaretek,kwaszonych,pasteryzowanych
i sterylizowanych wyrobów owocowych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Uwaga!
Alginian nie tworzy kuleczek z płynami o PH poniżej 4

Jeśli masz pytania napisz do mnie.


000[zasłonięte]000000[zasłonięte]00000[zasłonięte]000