Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Aleja Diet Royal Baker Mix 350 balviten mąka chleb

12-05-2014, 16:26
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.20 zł     
Użytkownik alejadiet
numer aukcji: 4147758837
Miejscowość Śrem
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 12   
Koniec: 12-05-2014 16:25:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

AlejaDiet.pl

Aktualne promocje

Dane kontaktowe


Przebieg realizacji zamówienia

Paczki wysyłamy do 48h od zaksięgowania wpłaty (tylko w dni robocze)
Istnieje możliwość odbioru osobistego w Nochowie

(po wcześniejszym kontakcie telefonicznym)

Opcje wysyłki

W opisie aukcji na dole strony w tabelach znajduje się spis opłat za wysyłkę w zależności od wagi łącznej zamówionych towarów (wraz z opakowaniem). Aby dowiedzieć się ile wyniesie łączna kwota za wysyłkę - zsumuj wagę wszystkich zakupionych produktów i sprawdź w tabeli koszt wysyłki, bądź zapytaj wysyłając e-maila z formularza allegro.
Zachęcamy również do odbioru osobistego w Nochowie
ul. Świerkowa 1 (po wcześniejszym kontakcie telefonicznym).

Royal Baker Mix 350g. Produkt bezglutenowy

Informacje ogólne:

Koncentrat chleba królewskiego. Produkt bezglutenowy.  Koncentrat do wypieku chleba.

 

bez jaj i skrobi pszennej


Skład:

skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, glukoza, mąka kukurydziana, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, skrobia natywna ryżowa, prebiotyk: błonnik ziemniaczany, inulina.

 

Dodać: drożdże, olej, wodę, sól, cukier – do smaku.

 

Przepis na wypiek z koncentratu chleba królewskiego:

Składniki:

koncentrat chleba królewskiego: 0,35kg

drożdże: suche 0,003kg (np. dr Oetker), lub 0,010kg drożdży świeżych

ciepła woda: 0,35l

olej: 0,015kg

cukier: 0,007kg

sól: 0,005kg

 

Metoda tradycyjna:

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem prze ok. 5min)
  2. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45min.
  3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.

Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia

 

Metoda w piecyku automatycznych:

  1. Do pojemnika piecyka wsypać wszystkie składniki. Uruchomić program „gluten-free”.
  2. Po ok. 2 godzinach wyciągnąć gotowy chleb i pozostawić do wystygnięcia.

W przypadku innych piecyków, należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.


 

Produkt dietetyczny,  bezglutenowy !!!



Jednostka miary: sztuka
Waga: 350 g

Ważność: 05.01.2015

 

OPCJE WYSYŁKI

Poczta Polska - list