Royal Baker Mix 350g. Produkt bezglutenowy
Informacje ogólne:
Koncentrat chleba królewskiego. Produkt bezglutenowy. Koncentrat do wypieku chleba.
bez jaj i skrobi pszennej
Skład:
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, glukoza, mąka kukurydziana, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, skrobia natywna ryżowa, prebiotyk: błonnik ziemniaczany, inulina.
Dodać: drożdże, olej, wodę, sól, cukier – do smaku.
Przepis na wypiek z koncentratu chleba królewskiego:
Składniki:
koncentrat chleba królewskiego: 0,35kg
drożdże: suche 0,003kg (np. dr Oetker), lub 0,010kg drożdży świeżych
ciepła woda: 0,35l
olej: 0,015kg
cukier: 0,007kg
sól: 0,005kg
Metoda tradycyjna:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem prze ok. 5min)
- Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45min.
- Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.
Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia
Metoda w piecyku automatycznych:
- Do pojemnika piecyka wsypać wszystkie składniki. Uruchomić program „gluten-free”.
- Po ok. 2 godzinach wyciągnąć gotowy chleb i pozostawić do wystygnięcia.
W przypadku innych piecyków, należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.
Produkt dietetyczny, bezglutenowy !!!
Jednostka miary: sztuka
Waga: 350 g
Ważność: 05.01.2015
OPCJE WYSYŁKI Poczta Polska - list