Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

AGAR 10g /KUCHNIA MOLEKULARNA/

25-04-2014, 19:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.90 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 4155963818
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 17   
Koniec: 25-04-2014 18:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM

Przedmiotem aukcji jest:
opakowanie 10g Agaru /E-406/
/zamiast żelatyny również dla wegetarian/

Termin przydatności do spożycia :koniec stycznia 2015
/pakowany w woreczku z zamknięciem strunowym/


Agar
Jest jednym z podstawowych
składników kuchni molekularnej

POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIA
W KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ
NA MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH

Jest bezbarwną substancją żelującą uzyskiwaną
z morskich glonów.
Posiada wspaniałe wartości zdrowotne,wysoką zwartość
minerałów,witamin i protein.
Zawiera:jod,wapń i żelazo.
Używany jest zamiast żelatyny.
Z jego dodatkiem przyrządza się desery a więc
galaretki,dżemy,budynie,kremy,sorbety,żelki,cukierki,
lizaki,konfitury,lody itp.
Podatnym składnikiem jest mleko,na bazie którego
można tworzyć jogurty,kefiry,żele mleczne.
W większych dawkach robić galarety mięsne czy rybne.


Wartość energetyczna "0"

Agar należy przechowywać w suchym
i chłodnym miejscu.

Bezpieczeństwo
Agar w proszku należy do produktów,
których nie powinno się jeść bezpośrednio.

Ciekawostka
dla odchudzających się

Naukowcy japońscy zalecają rozpuszczenie
niewielkiej ilości agaru,dodanie go do gorącej
herbaty i popijanie zanim zacznie żelować.
Należy to robić przed posiłkiem.
Ma to zmniejszyć łaknienie.



Pamiętać należy że galaretki z agaru są mniej
przezroczyste od galaretek z żelatyny.

Jeśli masz pytania napisz do mnie.
Mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, napisz jeśli będą potrzebne.
Licytuj z głową nie odwołuję ofert.




Darmowy hosting zdjęć

000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000