Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ACAI + GUARANA (200 kaps.) - NOWOŚĆ !!!

23-01-2012, 10:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 85 zł     
Użytkownik jackszpak
numer aukcji: 2005392129
Miejscowość Tarnów
Wyświetleń: 33   
Koniec: 17-01-2012 12:23:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ACAI + GUARANA  

  

NOWOŚĆ NA RYNKU 

  

Kapsułki - 200 szt. w super cenie !!!!! 

  

JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE – WYSOKOWARTOŚCIOWA GUARANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH ZIAREN, PRAŻONA WEDŁUG NORM TRADYCYJNEJ MEDYCYNY INDIAŃSKIEJ ORAZ ACAI Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ ANTYOKSYDANTÓW – SĄ TYM CZEGO POTRZEBUJE TWÓJ ORGANIZM BY CZUĆ SIĘ PEŁNYM ENERGII, SIŁY I ZDROWIA. 

  

Skład: 250 mg 100%  czystego proszku Acai, 250 mg 100% czystego proszku Guarany z 4% przyjazną i naturalną dla organizmu kofeiną, kapsułka żelatynowa 

  

Opakowanie – 200 kapsułek 

 

Dawkowanie:  2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.


Data ważności: 30.03.2013r.
 

  

PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH 

 

Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane. 

Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin. 

Uprawy te są pod stałą kontrolą. 

Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.  

Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.


 

 

KUPUJĄC U NAS MASZ DO DYSPOZYCJI ON-LINE ZIELARZA, LEKARZA. 

  

GUARANA – NATURALNE ŹRÓDŁO WITALNOŚCI 

  

Guarana - naturalny stymulant 

Gaurana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.

  

DZIAŁANIE:  

Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.

Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.

Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.

 

Dla kogo Guarana jest odpowiednia ?

Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.

 

Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.

 

WSKAZANA PRZY:

• obniżeniu energii życiowej

• osłabieniu potencji

• osłabieniu odporności

• zmęczeniu psychicznym i fizycznym

• zaburzeniu koncentracji, pamięci

• bólach głowy, migrenach

• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia

• zawrotach głowy

• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach

• stanach depresyjnych

• podatności na przeziębienia

• wysokim poziomie cholesterolu we krwi

• rozstroju żołądka

• otyłości, cellulicie

• dla podwyższenia ciśnienia krwi

• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc

 

ACAI – NATURALNA OCHRONA KOMÓREK

 

 

Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach  na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI. Owoc składa się w ok. 80 %  z jednego nasiona.

Palmy ACAI, których kiście mogą zawierać do 6 kg owocu, rosną przede wszystkim w dolnej Amazonii (północna Brazylia) w stanie Pará.

Owoce ACAI są małymi jagodami w kolorze ciemnoczerwonym aż do czarnego. Rosną na wysokości ok. 25m na palmach Acai. Zbiory są bardzo uciążliwe. Ludność tubylcza wspina się po cienkich drzewach do góry, obcina tam  kiście z owocami i „przewiesza się” na następną palmę.


Już od bardzo dawna  pożywny sok z owoców Acai zaliczany był do ważnych składników pożywienia ludności z obszarów Amazonii. 
W brazylijskich Fitness Studiach i Barach nie można już sobie ich wyobrazić bez Acai. Nawet przy dietach nie może zabraknąć tych owoców z powodu  wysokiej zawartości składników odżywczych. Również nasiona owoców Acai mają wielorakie zastosowanie. Jako nasiona, w karmie dla zwierząt a nawet jako biżuteria i ozdoby.

Handel Acai stał  się w międzyczasie znaczącym źródłem dochodów Brazylii. Tendencja jest wzrastająca co oferuje szczególnie małym producentom / rolnikom pewne zatrudnienie i dochody. Podczas gdy zbiory owoców nie wyrządzają palmie Acai żadnych szkód, to pozyskiwanie tzw. „Palmito“ (szpik/miąższ znajdujący sie wewnątrz młodych pędów palmy) powoduje ścinanie całego drzewa.

 

Poprzez kupno owoców Acai i rezygnację z serc palmy tzw. „Palmito“, przyczyniamy się wszyscy do zachowania tak wartościowych palm Acai.

Jagody Acai  zaliczane są z punktu ekologicznego i  odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii. Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie jako ”Top- środek spożywczy” bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.

 

Co to jest ORAC ?

Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy.

Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004  ok. 100 produktów spożywczych.

Acai doszło w roku 2006.

Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).

Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników.

Acai ma 1027 ORAC.

Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.

Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki )  wystarczy spożyć 6,8g  ACAI.

 

Antyoxydanty (chroniące komórkę, substancje roślinne)

Owoce Acai zawierają wyjątkowo dużą część antyoxydancyjnych Antocyjanów (zaliczane do związków flawonowych - flawonoidów), które występują również w czerwonym winie.

Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i palenia papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego  i mogą przyspieszyć proces starzenia. Antyoxydanty pomagają zneutralizować  wolne rodniki.

 

Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń,  Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.   

Jagody    Acai są najbogatszym źródłem kwasu elagowego.

Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem,  posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.

 

   Acai zawiera następujące składniki:

-         AMINOKWASY: jagody    Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.

-         FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach    Acai.

-         ANTYOKSYDANTY:   działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.

   

     Właściwości    Acai:

-         odmładzające

-         przeciwnowotworowe

-         polepsza pracę układu krążenia

-         przyspiesza metabolizm tłuszczu

-         zmniejsza poziom cholesterolu

-         ochrania prostatę

-         zmniejsza objawy alergii

-         wzmocnia układ odpornościowy

-         poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego

-         lepsza koncentracja

-         lepszy sen i regeneracja sił

-         oczyszczenie i detoksykacja organizmu

 

OBECNIE HIT W USA.

WIĘKSZOŚĆ AKTORÓW AMERYKAŃSKICH STOSUJE CODZIENNIE ACAI W CELU WZMOCMIENIA ORGANIZMU, LEPSZEJ KONCENTRACJI ORAZ OCHRONY PRZECIWNOWOTWOROWEJ.

 

Jakość: 

 Ponad rok zajmowaliśmy się intensywnie tematem ACAI. Po tym czasie udało się nam na podstawie naszej wiedzy i wiadomości znaleźć i oferować najwyższej jakości ekstrakt proszkowy Acai, który jest obecnie produkowany w Brazylii.

Ten proszek Acai spełnia wszystkie kryteria, które są stawiane najwyższej jakości ekstraktom.

  1. Nasz dostawca  posiada ponad 10-letnie doświadczenie w produkcji Acai.
  2. Owoce są natychmiast po zbiorze transportowane do miejsca produkcji, które znajduje się w pobliżu.
  3. Jest to niezwykle ważne jako, że świeżo zebrane owoce szybko się psują .
  4. Przed dalszą obróbką następuje ręczna segregacja jakościowa, ponieważ tylko najlepsze jagody gwarantują wysokiej jakości produkt końcowy.
  5. Świeże jagody Acai są ekstremalnie bogate w Antyoxydanty. Aby produkt końcowy, ekstrakt w proszku, zawierał równie dużo tych antyoxydacyjnych substancji, należy zwiększyć ilość produktu wyjściowego.   Na 1 kg  naszego  ekstraktu z Acai  potrzeba ok. 5kg owoców Acai.
  6. Dokładnie jak owoce, tak samo ekstrakt w proszku ma charakterystyczny, ciemnofioletowy kolor.


Podsumowanie:
Produkcja jest wyjątkowo pracochłonna i  kosztowna. Niestety nie ma możliwości wyprodukowania wysokiej jakości proszku Acai mniejszym nakładem i przy tym zachowania stałej wysokiej jakości. Tanie ekstrakty nie spełniają powyżej wymienionych kryteriów, co udowodniły nam jednoznacznie  liczne analizy i odwiedziny firm produkujących Acai w Brazylii.

 

Opakowanie – 200 kapsułek

Dawkowanie:  2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.


POLECAM !!!