Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

(-40%) Kuchnia polska dzień po dniu. Kwiecień

19-01-2012, 22:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11.90 zł     
Użytkownik JACEKDOBRYNIN
numer aukcji: 2037889303
Miejscowość Tuszyma
Wyświetleń: 12   
Koniec: 14-01-2012 22:32:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PREZENT - MIKOŁAJ LUB ŚWIĘTA  

TANIA KSIĘGARNIA "ZBYSZKO"

PARAGON LUB FAKTURA

WYPRZEDAŻ NOWYCH KSIĄŻEK - ZA POŁOWĘ CENY

- nie czekaj aż ktoś cię uprzedzi

KURIER = PŁACISZ TYLKO RAZ NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI

poczta  - zmienna opłata - od wagi przesyłki

 

  • Kuchnia polska dzień po dniu. Kwiecień

  • NOWA

  • cena promocyjna = 11,95 zł

  • stara cena = 19,90
     

    • data wydania: 4 stycznia 2009
    • numer produktu: 10[zasłonięte]111
    • EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]58015

    • W kwietniu zapraszamy na pyszne nowalijki: rzodkiewki, szczypiorek, świeży szczaw i szpinak! Jeśli zimą korzystaliśmy z ziół w doniczkach, możemy urządzić im przyjemne wczasy na słońcu w zaokiennej skrzynce. Grządka z zieleniną nie dość, że ładnie wygląda, nie wymagając niemal pielęgnacji, to jeszcze cieszy nasze podniebienie. Obok popularnych ziółek warto naszą grządkę wzbogacić o rośliny mniej znane, ale łatwe w uprawie, jak bylica pospolita, hyzop lekarski, kolendra siewna czy ogórecznik lekarski. Aromatyczne listki bylicy doskonale nadają się do doprawiania pieczonych i duszonych tłustych potraw: smażonych warzyw, zup, sosów oraz mięs i ryb morskich, a nawet frutti di mare. Hyzop doskonale poprawi smak wszelkich mdłych potraw, a zwłaszcza zup fasolowych i ziemniaczanych, białych serów i pasztetów. Kolendra zaś wzbogaci smak dań mięsnych. Dobrze doprawione listki ogórecznika są wspaniałe na sałatkę, świetnie też komponują się z pachnącymi podobnie ogórkami (jak sama nazwa mówi), cukinią, dynią i kabaczkiem, i to zarówno jako świeże ziele, jak i po wysuszeniu. Z pędów młodej pokrzywy można przygotować doskonałą i bardzo zdrową prawdziwie wiosenną zupę, można też przyrządzić ją tak samo jak szpinak, od którego jest delikatniejsza i bardziej wykwintna w smaku. Natomiast pierwsze listki popularnego mlecza, czyli bardziej fachowo mówiąc, mniszka, świetnie nadadzą się na aromatyczną surówkę, o której nasze babcie mawiały, iż „czyści krew”. Podobno miesięczna mniszkowa kuracja z emeryta czyni nieomal nastolatka! W ogródku warto też zasiać niewymagające nagietki i nasturcje z płatków nagietków przygotujemy świetny i bardzo zdrowy „miodek” a marynowane owoce nasturcji z powodzeniem zastąpią w naszej kuchni bardzo drogie kapary."
       
    •  
      tel.781[zasłonięte]344
     

      

     

    wpłaty na rachunek 

    Zbigniew Opiela Tuszyma 539

    mBank 03 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 399041