Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

100% BIO SOK Z JAGÓD GOJI - 1 litr

22-06-2012, 6:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 90 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 2399572123
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 32   
Koniec: 19-06-2012 15:01:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dr Pelc - guarana, orzechy piorące


100% sok z owoców Goji

pochodzących z upraw ekologicznych

500 ml


goji sok



 

 

Jagody Goji już podbiły Hollywood, teraz czas na Polskę!


"Jakie owoce jada Madonna? - takie pytanie padło niedawno w brytyjskiej edycji teleturnieju "Najsłabsze ogniwo".

Prawidłowa odpowiedź brzmiała: Jagody Goji. Milionom fanów na świecie, goji kojarzą się z Madonną tak jak aerobik z Jane Fondą. Bo te rosnące w Tybecie owoce to jeden z najważniejszych elementów diety Madonny. Goji to najlepszy sposób na zachowanie młodej, jędrnej skóry.

Jagody goji są najbogatszym źródłem przeciwutleniaczy, czyli substancji zwalczających wolne rodniki, a tym samym spowalniających starzenie się organizmu.

Madonnę stać na najdroższe zabiegi kosmetyczne, ale pielęgnuje ona urodę przede wszystkim poprzez odpowiednie odżywianie się. Nie jest wyjątkiem, bo coraz więcej osób dba o wygląd "od środka". - Dietetyk nie jest już lekarzem ludzi otyłych, lecz tych, którzy chcą dłużej zachować młodość i zdrowie - mówi dr Maria Noszczyk, specjalistka w zakresie medycyny estetycznej."

 

Zdaniem wielu dietetyków jagody goji to najzdrowsze owoce na świece. Są bogate w mnóstwo składników odżywczych, witamin oraz minerałów.

Zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym 8 aminokwasów egzogennych (nie produkowanych przez organizm, występujących tylko w jedzeniu) oraz aż 21 pierwiastków śladowych, takich jak: miedź, żelazo, wapno, german, selen, fosfor. Zawartość żelaza jest aż 3 razy wieksza niż w szpinaku.

Jest to najbogatsze źródło karetonoidów, w tym beta karotenu. Zawiera go więcej niż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie.

W goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6.

Beta-sisterol zawarty w jagodach ma działanie przeciwzapalne, a także obniża poziom cholesterolu.

Jagody goji zawierają polisacharydy, które wzmacniają system odpornościowy. Naukowcy przypisują zdolności lecznicze i spowalniające proces starzenia jagód goji właśnie polisacharydom.

Gdy się starzejemy nasze organizmy produkują coraz mniej hormonu wzrostu, który jest powiązany z procesem starzenia się. Goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje organizm do naturalnego produkowania tego hormonu.

Jagody Goji zawierają w sobie jedną z najwyższych zawartości antyoksydantów na świecie. Mają ich od 2 do 4 razy więcej niż czarna jagoda.

Luteina i zeaksantyna, której ludzki organizm nie potrafi sam wyprodukować dostarczona w jagodach goji pomaga chronić oczy przed atakami wolnych rodników i naprawić uszkodzenia przez nie spowodowane. Prawdopodobnie ten owoc zawiera największą dostępną obecnie naturalną koncentrację zeaksantyny. W medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się jedzenie jagód goji, aby poprawić wzrok.

W Azji używano goji do regulacji wysokiego stężenia cukru we krwi oraz do leczenia cukrzycy. Pomagają one także oczyścić wątrobę z toksyn. Herbatka przygotowana z jagód goji pomaga na wszelkie problemy trawienne.

Kwasy tłuszczowe i polisacharydy zawarte w jagodach mogą stymulować produkcję kolagenu i zatrzymywać wilgoć, co w rezultacie daje młodziej wyglądającą skórę.

Chińczycy wierzą, że ten owoc może znacząco przedłużyć życie. Wiąże się z tym legenda związana ze słynnym Li Qing Yen, który spopularyzował jagody goji oraz żeń szeń. Mówi się, że żył on 252 lat (1[zasłonięte]678-19) i codziennie spożywał goji.

 

 

 

Sposób użycia


30 ml dwa razy dziennie w czasie posiłku. Przed użyciem dokładnie wstrząsnąć.


Przeciwwskazania


Nie stosować z lekami przeciwzakrzepowymi.

Nie stosować w okresie ciąży i laktacji.

Nie stosować w czasie przeziębień, gorączki oraz biegunki.


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Należy spożyć do 3 tygodni po otwarciu.