Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie dzieci w przedszkolu z płytą CD

28-02-2012, 20:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 177.30 zł     
Użytkownik BestselleryPL
numer aukcji: 2030881435
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 12   
Koniec: 31-01-2012 01:27:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Żywienie dzieci w przedszkolu z płytą CD

Jackiewicz Barbara

Dane:
  • ISBN:978[zasłonięte][zasłonięte]42641
  • liczba stron: 72
  • okładka: miękka
  • wydawnictwo: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
  • wymiary: 165 x 235 mm
  • Rok wydania: 2007
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis produktu:
    Człowiek, chcąc zachować pełnię zdrowia, musi się racjonalnie odżywiać, musi umieć też zestawić w posiłku poszczególne produkty w taki sposób, aby jego organizm na każdym etapie życia został zasilony odpowiednimi składnikami odżywczymi. Badania prowadzone na przestrzeni lat wskazują, że racjonalne żywienie od najwcześniejszych chwil życia człowieka, kontynuowane w późniejszym okresie, przyczynia się do prawidłowego przebiegu rozwoju osobniczego, gwarantując lepszą wydolność ustrojową, fizyczną i umysłową. Realizatorzy żywienia w przedszkolach powinni posiadać odpowiednie kwalifikacje i wiedzę na temat racjonalnego żywienia zbiorowego, a także posiadać umiejętności w zakresie układania jadłospisów z uwzględnieniem zalecanych modelowych racji pokarmowych.W poradniku m.in.: rola poszczególnych składników pokarmowych, które powinny być dostarczane organizmowi z pożywieniem, przemiany, jakim ulegają w organizmie człowieka, oraz sposób, w jaki są one wykorzystywane, ogólne zalecenia i zasady racjonalnego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym (4-6 lat), czyli co należy wiedzieć, aby przystąpić do układania i realizacji jadłospisu dla dzieci żywionych w przedszkolu, praktyczne wskazówki, jak ułożyć jadłospis dla dzieci zdrowych żywionych w przedszkolu, w tym produkty zamienne, zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej oraz zasady systemu HACCP przy przyrządzaniu potraw w żywieniu zbiorowym, przepisy na potrawy ujęte w przykładowym jadłospisie, z wyliczeniem zawartości głównych składników odżywczych i wartości energetycznej, przykładowe jadłospisy dla dzieci w wieku przedszkolnym (4-6 lat) z praktycznymi uwagami.W komplecie z książką - Program komputerowy do układania jadłospisów z wyliczeniem zawartości głównych składników odżywczych i wartości energetycznej.


    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.