Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2

08-03-2012, 0:03
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 50 zł     
Użytkownik Piotr26047
numer aukcji: 2106263702
Miejscowość Tychy
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 2    Licytowało: 1    Wyświetleń: 20   
Koniec: 08-03-2012 12:21:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowa strona 3
 
 
 
   

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna: 
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

[zasłonięte]@tlen.pl
 
   

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 24

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

 

 
    

Wpłata na konto

Pobranie


 

 
   

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

 

Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2
Redakcja: Grzymisławski Marian, Gawęcki Jan

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
wydanie 2010 r.
ISBN:[zasłonięte]978-83-16492-8
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 472
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2

Opis książki Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2:
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.
Autorzy omówili:
* zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia;
* rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa;
* żywienie pozajelitowe i dojelitowe;
* praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego.

Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi:
* racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia;
* rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe;
* poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych.
W obecnym, drugim wydaniu uaktualniono informacje wynikające z rozwoju nauk żywieniowych i studiów akademickich z zakresu dietetyki. Dodano nowe rozdziały: o żywieniu w ekstremalnych warunkach środowiska i w alergiach pokarmowych oraz o technologii potraw dietetycznych.

Książka jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem – lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.


okładka