Życie kocha jeść
Robert Sowa
Wydawnictwo Zwierciadło, 220 stron, okładka miękka, format 165x280 mm, książka nowa
Kolejna książka uznanego mistrza – Roberta Sowy. Tym razem Robert Sowa skupi się na regionalnych przysmakach i na nich oprze swoje autorskie dania.
Robet Sowa - mistrz kulinarny. Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie, zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1[zasłonięte]988-19 spędził w Austrii, gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Cammerlander w tyrolskim Gerlos i w Bad Ischl. W latach 1[zasłonięte]994-20 szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. Wiceprezes zarządu elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, honorowy prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, uczestnik Mundialu Korea-Japonia 2002. Juror w wielu konkursach kulinarnych organizowanych w całej Polsce i reprezentant jury ze strony polskiej na wielu prestiżowych konkursach i pokazach kulinarnych, m.in. Konkurs Bocuse d'Or w Lyonie (1995 r.). Laureat wielu nagród m.in. „Oskar Kulinarny 2004” w kategorii osobowość kulinarna roku oraz „Oskar Kulinarny 2006” w kategorii książka oraz Złotego Medalu Polskiego Klubu Biznesu. Autor książek kulinarnych Esencja smaku oraz W poszukiwaniu smaku doskonałego.
Na życzenie wystawiam fakturę sprzedaży
ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE
Przed zakupem proszę zapoznać się ze stronami informacyjnymi mojego sklepu Allegro (Egros) - w szczególności z zakładką Aktualności, gdzie znajdują się informacje o ewentualnych przerwach w wysyłce.
Konto "tatromaniacy" jest kontynuacją konta "agatagu" - zapraszam do zapoznania się z komentarzami.