|
Żółta pasta curry podstawa wielu dań kuchni tajskiej, ale używana również w innych krajach tego regionu - pastę tę można serwować także jako intensywny w smaku, pikantny sos. Stosowana najczęściej jako zamiennik ostrzejszych pasty zielonej i czerwonej. Dodawana zwykle do dań curry w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym oraz brązowym cukrem. Skład: trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, chilli czerwone, ziarna kolendry, kmin rzymski, cynamon, kurkuma, kardamon, skórka kaffir lime.
data przydatności do spożycia: 12.04.2012
waga: 1000g
Producent:Pantainorasingh to firma założona na solidnych podstawach z wielką wiedzą i doświadczeniem istniejąca od 1962 roku, Pantainorasingh Producent to główny gracz wśród producentów i eksporterów autentycznych tajskich sosów, przypraw i Chili Past w Tajlandii. Tajska marka Pantainorasingh dzięki swym sukcesom w kulinarnych osiągnięciach od prawie 50 lat prężnie działa na rynkach lokalnych i międzynarodowych. "Marka Pantainorasingh" została entuzjastycznie przyjęta na nowych rynkach i dzisiaj jest eksportowana do ponad 40 krajów na całym świecie, w tym m.in do Stanów Zjednoczonych Ameryki, Kanady, Europy Zachodniej, na Bliski Wschód, do Australii i wielu krajów azjatyckich, teraz także do Polski!
|
|