Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KK] Szynka Jamon Serrano Hiszpania 2,30kg Bezglut

19-07-2015, 21:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 126.55 zł     
Użytkownik KrabiKreweta
numer aukcji: 5529818876
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 7   
Koniec: 19-07-2015 22:04:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Krab&Kreweta
Firma AlpiPro
ul. Leszczyńskiego 4/29
50-078 Wrocław
Preferujemy płatności PayU z allegro lub wpłaty na nasz rachunek bankowy w mBanku:

33 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 572036

Koszty wysyłki paczki o wadze do
30 kg są stałe i wynoszą 14,50 zł.
Wysyłamy kurierem firmy FedEx.

Polecamy również do wyboru Paczkomaty Allegro InPost

Kupując na naszych aukcjach zgadzasz się na postanowienia naszego regulaminu znajdującego się w zakładce O Nas.
Witamy na naszej aukcji!

 

Na tej aukcji Krab&Kreweta poleca i ma do zaproponowania pyszną, wyszukaną i oryginalną

Hiszpańską, bezglutenową szynkę JAMON SERRANO w kawałku 2,30 kg;

 

Prosto z Hiszpanii, nowa dostawa! 

 

darmowy hosting obrazków


Trochę o tym znakomitym hiszpańskim produkcie: Pierwsze wzmianki o konserwowaniu i soleniu wieprzowej szynki serrano (jamon) sięgają 2 wieku przed naszą erą. Właściwie istnieją tylko 3 podstawowe składniki, które czynią szynkę serrano czymś wyjątkowym, będącym rodzajem gastronomicznej sztuki. Są to: autentyczność, doświadczenie oraz czas. Hiszpańska szynka serrano, produkt bogaty w białka, minerały oraz witaminy stał się jednym z podstawowych składników diety śródziemnomorskiej, cechuje go charakterystyczna tekstura, barwa oraz aromat.


Jamon serrano produkowany jest z mięsa białej świni. Nogi i udźce najpierw się obficie soli, solą z Atlantyku i odpowiednio układa w stosy, na przemian układając mięso i sól. Do tego celu służą wielkie magazyny suszarnie (secadoras) w regionach Hiszpanii, wyspecjalizowanych w produkcji szynki Serrano. Suszarnie znajdują się zazwyczaj w regionach górskich, wysoko nad poziomem morza. Proces suszenia jamonu ma decydujący wpływ na jakość i smak mięsa.


Mięso w soli pozostaje na minimum 2 tygodnie w zależności od rodzaju szynki serrano. Następnie wyjmuje się mięso z soli i płucze w bieżącej wodzie.


Po tym czasie mięso przenosi się do specjalnych suszarni, gdzie pozostaje na okres do 6 miesięcy. To pierwsza faza suszenia szynki. Po tym czasie, szynki przenoszone są do kolejnej suszarni umiejscowionej w chłodnej i przewiewnej suszarni. Tam pozostają na kolejne 6 lub nawet 18 miesięcy, w zależności od rodzajów produkowanego jamonu. Wpływ na smak mięsa ma także klimat w jakim suszone jest mięso, wysokość suszarni nad poziomem morza, temperatura, lokalny mikroklimat.

 

Cena dotyczy szynki w kawałku o wadze 2,30 kg (+/- 5%)

 

Cena za kg - 55 zł, cena za jeden oferowany kawałek 126,55 zł


Termin przydatności do spożycia: 10.2015

 

Producent: PONT - Hiszpania

 

Zapraszamy do współpracy Restauracje, Bary, Hotele,...jesteśmy w stanie dostarczyć dowolną ilość produktów oferowanych na naszych aukcjach na terenie miasta Wrocław i Warszawa.


Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcyjny