Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Pasta Tom Ka Lobo 50g (Tom Kha)

25-01-2012, 19:44
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 2075947647
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 25-01-2012 19:44:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Pasta Tom Ka Lobo 50g

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 13:30 - 16:30
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@sanechem.com.pl

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera K-EX.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
KOLPORTER EXPRESS (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"

Popularna tajlandzka zupa Tom Kha Gai jest zupą z galangi (kha, ka) i kurczaka (gai) i błędnie nazywana jest kokosową. Galanga (zwana też galangalem) daje główną nutę smakową: terpenowo-cytrusowo-imbirową i nie należy jej zastępować imbirem jak podają różni autorzy w Internecie. Z kurczaka najlepiej użyć piersi pokrojonej wzdłuż włókien na jednakowe niewielkie kawałki (na raz do ust).

Pasta Tom Ka, zawiera wszystkie warzywa we właściwej proporcji zakonserwowane odpowiednią ilością soli. Przygotowanie zupy jest bardzo łatwe. Gotując kurczaka w rozcieńczonej śmietanie kokosowej dodajemy stopniowo pasty, aż smak i ostrość będzie nam odpowiadać. Po czym dodajemy grzyby, sok cytrynowy, liście kolendry. Oczywiście w pewnym zakresie można modyfikować ilość surowców poruszając się od smaku łagodnego do mocnego, ostrego, słodkiego do kwaśnego. Wprowadzając nowe surowce trzeba pamiętać, że słodkawy smak mleka kokosowego tworzy doskonałą, harmonijną kombinację z galangą i warzywami o cytrusowym aromacie. Jeśli koniecznie chcemy przepychu to można dodać w umiarkowanej ilości np.pędy bambusa, kasztany wodne. Dodawanie pieczarek, Shitake, Mun, kapusty, pasty curry, sosu sojowego, pomidorów, cebuli, pora, szczypiorku jest oznaką pogardy dla geografii, historii, kultury i zasad. Chyba, że stworzymy nową nazwę dla własnej wariacji i nie będziemy odwoływać się do tajskiej kultury kulinarnej


WAGA DO WYSYŁKI: 0,06kg

[KŚ] Pasta Tom Ka Lobo 50g (Tom Kha)


Indeks: A1680
Nazwa magazynowa: Pasta Tom Ka Lobo 50g
Nazwa oryginalna: Tom Ka Paste Lobo 50g
Producent: Tajlandia
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,06kg
Skład: sól, galangal, trawa cytrynowa, olej sojowy, cukier, przyprawy, wzmacniacz smaku E621, kwas cytrynowy, nie zawiera barwników i konserwantów
Termin przydatności do spożycia: 15.03.2013


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.